BG online

Hrana & Recepti

Hleb bez brašna (recept by Daniela Boracheva)

Hleb jedem vrlo retko, samo za doručak i isključivo je to Tonus hleb. Pre nekoliko dana u supermarketu nije bilo Tonusa i pristupila sam paroli “uradi sam”. Probala sam da ga napravim! Prelep je U mojoj porodici je sad ovo omiljeni hleb, a pri tom ne sadrži brašno.

HLEB BEZ BRAŠNA

Sastojci:
300 gr sitnog sira
5 jaja
300 gr koštunjavog voća- mix (lešnik, badem, orah ) i semenke (suncokret, golica, susam, lan, chia)
1 kafena kašičica sode bikarbone
1 kafena kašičica himalajske soli
malo kurkume (ako ne volite kurkumu zamenite je začinom koji volite)
Priprema:
Jaja, sitan sir, so, sodu bikarbonu i začin umutite dobro mikserom. Semenke i koštunjavo voće sameljite u blenderu. Sjedinite smesu i prespite u kalup za hleb obložen pek papirom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni u režimu “ventilator” oko sat vremena ili do suve čačkalice.

Prijatno!

Sad jedem hleb koji obozavam, bez griže savesti!

Probajte i vi!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Styling: @centarzarazvojmodneindustrije
Šminka: @profensionalnosminkanjegaga
Mesto snimanja: Hotel Hayatt/ Metropolitan Grill Restoran

Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva

Recepti Daniele Boracheve:
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokaloricna vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji

Intervju sa Danielom Boračevom:

Život bez brašna i šećera je veseliji i zdraviji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Čudesna moć lisnatog zelenog povrća Ukoliko znate kako da iskoristite…