BG online

Hrana & Recepti

Gibanica koja ne goji (recept by Daniela Boracheva)

Volite li da doručkujete ovsene pahuljice? Naravno da NE, tako sam i mislila. I ja isto. Bar ne u onoj klasičnoj verziji prelivene jogurtom ili još gore, vrućom vodom. Ali, sigurno obožavate gibanicu, isto kao i ja. Šta kažete na ovsene pahuljice pripremljene na netradicionalan, ali jako ukusan način, u vidu stare, dobre gibanice koja nas podseća na detinjstvo i odlazak kod bake na doručak?

Sastojci:
* 200 gr. miks ovsenih i speltinih pahuljica (mogu i samo ovsene)
* 3 jaja
* 200 gr sira koji volite
* 100 gr sitnog sira ili sirnog namaza
* 250 gr jogurta ili kiselog mleka
* 50 gr bademovog mleka (ja ne koristim kravlje, ali može i sa njim)
* 30 gr putera
* 50 gr seckanih crnih maslina
* seme lana i susama
* 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica himalajske soli, začini koji volite (ja sam koristila kurkumu jer je jako zdrava i jedan je od jačih antioksidanasa)

Priprema:
Pahuljice zalijite bademovim mlekom da ga upiju. Jaja umutite penasto sa krem sirom, dodajte kiselo mleko u koje ste prethodno stavili kašičicu praška za pecivo, sve začine, potopljene pahuljice, izmrvljeni sir i na kraju seckane crne masline. Prespite u odgovarajući pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Pospite semenkama lana i susama i na kraju dodajte male komadiće putera. Pecite u prethodno zagrejanoj na 180 C rerni, oko 30 min. ili do suve čačkalice.

Nadam se da ćete uz pomoć  ovog recepta zavoleti ovsene pahuljice.

Prijatno!

Daniela

Foto: Dario Konstantinović
Styling: @centarzarazvojmodneindustrije
Šminka: @profensionalnosminkanjegaga
Mesto snimanja: Hotel Hayatt/ Metropolitan Grill Restoran

Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva

Recepti Daniele Boracheve:
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera

Intervju sa Danielom Boračevom:

Život bez brašna i šećera je veseliji i zdraviji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Panel na Sajmu medija o kojem se priča Ove godine…