BG online

Hrana & Recepti

Gibanica koja ne goji (recept by Daniela Boracheva)

Volite li da doručkujete ovsene pahuljice? Naravno da NE, tako sam i mislila. I ja isto. Bar ne u onoj klasičnoj verziji prelivene jogurtom ili još gore, vrućom vodom. Ali, sigurno obožavate gibanicu, isto kao i ja. Šta kažete na ovsene pahuljice pripremljene na netradicionalan, ali jako ukusan način, u vidu stare, dobre gibanice koja nas podseća na detinjstvo i odlazak kod bake na doručak?

Sastojci:
* 200 gr. miks ovsenih i speltinih pahuljica (mogu i samo ovsene)
* 3 jaja
* 200 gr sira koji volite
* 100 gr sitnog sira ili sirnog namaza
* 250 gr jogurta ili kiselog mleka
* 50 gr bademovog mleka (ja ne koristim kravlje, ali može i sa njim)
* 30 gr putera
* 50 gr seckanih crnih maslina
* seme lana i susama
* 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica himalajske soli, začini koji volite (ja sam koristila kurkumu jer je jako zdrava i jedan je od jačih antioksidanasa)

Priprema:
Pahuljice zalijite bademovim mlekom da ga upiju. Jaja umutite penasto sa krem sirom, dodajte kiselo mleko u koje ste prethodno stavili kašičicu praška za pecivo, sve začine, potopljene pahuljice, izmrvljeni sir i na kraju seckane crne masline. Prespite u odgovarajući pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Pospite semenkama lana i susama i na kraju dodajte male komadiće putera. Pecite u prethodno zagrejanoj na 180 C rerni, oko 30 min. ili do suve čačkalice.

Nadam se da ćete uz pomoć  ovog recepta zavoleti ovsene pahuljice.

Prijatno!

Daniela

Foto: Dario Konstantinović
Styling: @centarzarazvojmodneindustrije
Šminka: @profensionalnosminkanjegaga
Mesto snimanja: Hotel Hayatt/ Metropolitan Grill Restoran

Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva

Recepti Daniele Boracheve:
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera

Intervju sa Danielom Boračevom:

Život bez brašna i šećera je veseliji i zdraviji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ipak nisam dovoljno dobar... Kad me je Tamarina mama pozvala…