BG online

Sajam tehnike
Hrana & Recepti

Fokača za vitku liniju

Keto pecivo spremno za 15 minuta

Ovako pripremljena Fokača je toliko ukusna da je u poslednje vreme pravim svakog drugog dana. Priprema se brzo, za samo 15 minuta.
Sastojci:
* 1 jaje
* 3/4 šolje (200 ml.) bademovog brašna (ja sam koristila bademov protein, možete da ga zamenite mlevenim bademima) ali meni je najlepša sa bademovim proteinom ( može i pirinčani protein)
* 1 1/2 šolje sitno narendanog kačkavalja (koji god imate)
* 2 sup.kaš.krem sira
* 2 sup.kaš. putera
* čen belog luka (presovan), so, kaf.kaš.praška za pecivo, začin koji volite i koristite
Priprema:
U šerpicu stavite narendani kačkavalj i krem sir da se istope na laganoj vatri. Sklonite sa vatre. Dodajte prethodno umućeno jaje i sve suve sastojke. Dobićete gusto, lepljivo testo. U plehu obloženim papirom za pečenje vlažnim dlanovima razvucite testo u koru koja nije mnogo tanka. U prethodno zagrejanoj rerni na 160C, pecite u režimu ventilator oko 15 min. ili dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz rerne, prelijite istopljenim puterom u koji ste dodalii presovani beli luk i začine po ukusu. Vratite u rernu na 3,4 min. i vaša fokača je spremna. Hrskava i preukusna! Za samo 15 min.

Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Aksesoar: @sofadizajn
Mesto snimanja: Hotel Crowne Plaza Beograd
Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva

Recepti Daniele Boracheve:
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Ćuftice od tikvica
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokalorična vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji

Intervju sa Danielom Boračevom:

Život bez brašna i šećera je veseliji i zdraviji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Uspešni ljudi su spremni da rizikuju i veruju, čak i…