BG online

Hrana & Recepti

Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima

Ko ne voli dobri, stari kuglof? Još ako je od čokolade i ako ne goji, gde ćeš veće sreće.
Sastojci:
* 5 jaja
* 200 gr. crne čokolade bez šećera
* 5 supene kašičice kokosovog brašna
* 150 gr. mix oraha i lešnika (mleveni do brašna)
* 3 supenih kašika kokosovog ulja
* kafena kašičica praška za pecivo, kafena kašičica peruanske make, kafena kašičica cimeta
Priprema:
Uključite rernu na 200C. Čokoladu i kokosovo ulje istopite na laganoj vatri dok ne dobijete čokoladnu glazuru. Ostavite na stranu da se malo ohladi. Jaja umutite mikserom. Dodajte ih kod istopljene čokolade. Dodajte sve suve sastojke i dobro izmešajte da sjedinite masu. U formi za kuglof koja je premazana malo kokosovim uljem (ja koristim silikonsku) prespite smesu. Pecite oko 25 minuta. Kad je pečen kuglof izvadite ga iz rerne, ostavite da se malo ohladi. Izvadite iz kalupa pažljivo i prelijte po želji čokoladnom glazurom, koju ste spremili na isti način kao onu koju ste stavili u smesu. Dekorišite malo kokosom i uživajte uz kafu ili čaj.

Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Aksesoar: @sofadizajn
Mesto snimanja: Hotel Crowne Plaza Beograd
Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva

Recepti Daniele Boracheve:
Ćuftice od tikvica
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokalorična vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji

Intervju sa Danielom Boračevom:

Život bez brašna i šećera je veseliji i zdraviji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
U nedelju 21. aprila navršava se devet godina od otvaranja…