BG online

Hrana & Recepti

Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača

TIRAMISU by Daniela Boračeva

Znam sigurno da nema osobe koja ne voli italijansku kuhinju, a posebno kolač tiramisu, ali najveceg fana tog popularnog italijanskog dezerta imam kod svoje kuće. To je moj suprug. Pošto insistiram na tome da se u kući hranimo zdravo morala da smislim zdravu verziju ove poslastice. Eksperimentisala sam nekoliko puta sve dok nisam došla do pravog recepta koji delim sa vama.
Sastojci za koru:
• 4 jaja
• 50 gr.bademovog mleka (može i kravljeg ako ga koristite, ja lično NE)
• 4 supene kašike kokosovog brašna
• 2 supene kašike kakao-a
• 2 supene kašike javorovog sirupa (ili drugog zaslađivača, samo da nije šećer)
• Mala kašičica praška za pecivo, kašičica instant kafe
Sastojci za fil:
• 125 gr.krem sira (koji god imate kod kuće, ja koristim sir sa malo masnoće)
• 200 gr.kisele pavlake
• 40 gr.kokosovog brašna
• 2 supene kašike kokosovog ulja
• 2 supene kašike meda
Priprema:
Umutite jaja i mleko, dodajte prašak za pecivo, kakao u prahu, kokosovo brašno i javorov sirup. Peći u plehu obloženim papirom za pečenje u prethodno zagrejanoj rerni na 200C, oko 20 min.ili do suve čačkalice. Kora treba da bude tanka. Ostaviti kore da se ohlade. Instant kafu rastvoriti u malo vode. Kad se kora ohladi prelijite je instant kafom.
Fil:
Umutite krem sir, pavlaku i med,dodajte kokos i kokosovo ulje.
Koru podelite na dva jednaka dela. Poređajte naizmenično koru, fil, koru, fil… Odozgo dekorišite kakaom u prahu. Ostavite da prenoći. Tiramisu je mnogo ukusniji kad upije sve te ukuse.

Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Styling: @centarzarazvojmodneindustrije
Šminka: @profensionalnosminkanjegaga
Mesto snimanja: Hotel Hayatt/ Metropolitan Grill Restoran

Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva

Recepti Daniele Boracheve:
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji

Intervju sa Danielom Boračevom:

Život bez brašna i šećera je veseliji i zdraviji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Humus se uz sve slaže Hummus Natur, Hummus sa dodatkom…