BG online

Intervjui

Nije sramota plakati

Izgubio sam zdravlje, porodicu i tri stana

Malo je onih koji znaju da je prvi gost emisije koja je nedavno proslavila 27. sezonu emitovanja bio Milan Mladenović koji je u to vreme za Prslook again snimio i špicu. Kroz ovaj muzičko zabavni format prošlo je na hiljade gostiju, ali je voditelj od prve emisije do danas ostao isti – Sandro Marković je voditelj i lekar sportske medicine, član nekad vrlo popularnog  Prslook benda u kojem je sa bratom Nikicom, danas uglednim psihijatrom  bio poznato lice domaće pop scene. Divan dan jedne od najdugovečnijih tv emisija Sandro je sa svojim timom proslavio u društvu preko 300 zvanica među kojima su bile brojne javne ličnosti, od Momira Bulatovića, preko Milojka Pantića, do fudbalera i estradnih zvezda. U novu sezonu Prslook again ulazi sa novom scenografijom na TV KCN, ali i istom, dobrom starom energijom i nasmejanim  Sandrom Markovićem koji iza sebe ima neobičan život, mnogo nevolja, ali i nesvakidašnji optimizam i osmeh.
-Meni Prsluk znači sve! Baš sve što sam u životu stekao, ja sam stekao zahvaljujući Prsluku- priča Sandro.
Iza njega je turbulentan period na svim poljima, ali ga osmeh uprkos svemu nije napustio. Bolest, razvod, gubitak krova nad glavom samo su neki od udaraca koje je stoički podneo.

Dijabetes u 43.godini

Danas ovaj popularni voditelj, lekar i nekadašnji popularni muzičar živi mirnim životm. Jutra počinje šetnjom, veoma vodi računa o ishrani, a pre samo četiri godine je bio u predkomatoznom stanju sa dijagnozom “dijabetes, tip 1”.
-Prihvatio sam stoički svoju bolest kao stanje koje mi nekad nameće drugačiji način života u odnosu na to kako drugi funkcionišu. Dobio sam dijabetes u 43. godini i od tad sam na insulinu.
Iza sebe ima brak i dvoje dece. Dva puta se ženio istom ženom, a konačno su stavili tačku na brak kad su bili potpuno sigurni da nisu jedno za drugo. Dok priča o svojoj deci Sandro se uvek razneži. Nina ima 15, Alessandro 14 godina. Kaže da nikad neće zaboraviti njihova pisma koja su mu slali dok je bio na lečenju u Italiji.
-Tad sam shvatio da je život vrlo kratak, ali i vrlo lep. Nikad neću zaboraviti ta pisma. Čitao sam i plakao. Nije sramota plakati. I to sam tad shvatio. Nekad sam bio mnogo ponosan tip- iskren je Sandro.

Ostao bez svega

Ono što mu je pored bolesti nekad bio veliki teret je kredit u banci podignut u švajcarcima. Sa neverovatnim mirom u glasu nam priča kako je u tom kreditu deset godina a da je za to vreme izgubio tri stana!
-Izgubio sam tri stana, ali me posle svega nije briga za to. Živim danas kao podstanar, ali mi i dalje dolaze prijatelji , dobar sam sa istim ljudima. Istina je da sam veliko dete, da je za mene život igra a ja se trudim da uvek budem maksimalno optimističan- kaže Sandro. -Dva sam stana prodao da bih otplatio treći, ali na kraju nisam uspeoni taj stan da zadržim. Da mogu da vratim vreme nikad ne bih uzeo kredit u švajcarcima. Lepo je moj otac govorio da kredit ne treba da se uzima i da su to kapitalističke fore. Za razliku od mene Nikica je sačuvao sve materijalno što je stekao. Ja sam sad bez stana, ali i sa dugom koji još nisam u potpunosti vratio.

Kad jednom veza pukne ništa je ne može sastaviti

Ono za čim žali je porodica u pravom smislu te reči, to što nije uspeo da napravi dom, onakav u kakvom je odrastao, harmoničan i tradicionalan.
-U ovakvom 21. veku kakav je danas, brak nije realna institucija. Svako uglavnom vodi svoj život, ima svoj posao, uveče se muž i žena sretnu u prolazu i ne funkcionišu kao partneri. Izgubilo se poštovanje, a njega nije bilo ni u mom braku. Zbog moje bolesti nisam mogao da ispratim obaveze koje sa sobom nosi porodica. Digao sam sidro dva puta. Tradicionalno sam vaspitan a taj model nisam imao u braku.
Prvi put su se Sandro i njegova supruga razveli 2004. godine. Nakon godinu dana razdvojenosti su ponovo počeli da žive zajedno i tako proveli narednih devet godina.
-Nije trebalo da se mirimo. Kad jednom pukne veza, ona je pukla, a sa njom i poštovanje. Krivo mi je što nikad u braku nisam osetio tradicionalnu porodičnu atmosferu, niti smo ikad imali nedeljni ručak. Ja sam to poneo iz mog doma. Svi smo morali kod mame i tate nedeljom u 14h da budemo na ručku. Jeli su se kolači, slušala se dobra muzika. Meni ne odgovaraju ove savremene žene. Moja deca su veoma bliska, ali su bliski i sa decom mog brata. To mi je mnogo važno i to je njihovo je najveće bogatstvo.

Branka Gajić
Foto: Dario Konstantinović

Kako postati magnet za ljubav?

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
I vi možete poverovati da će sve biti u redu…

You cannot copy content of this page