Volim kolače ali one za koje sam sigurna da mi neće pokvariti liniju 🙂 . Mnoge sam sama smislila a ovo je jedan od njih.
Sastojci:
• 120 gr.oraha
• 140 gr.svežih urmi
• 2 banane
• 1 supena kašika kokosovog ulja
• 2 supena kašika kikiriki putera
• 100 gr.crne čokolade bez šećera
• cimet, prsohvat himalajske soli
Priprema:
Banane iseckajte na kolutiće. U tiganj stavite kašiku kokosovog ulja i poređajte banana da se malo sotiraju. Kad dobiju zlatnu boju pažljivo ih okrenite na drugu stranu. Čim su gotove ostavite ih sa strane da se ohlade. Urme koje ste prethodno na kratko potopili u vruću vodu očistite od koštica i izblendirajte uz prstohvat soli. Orahe sameljite u multipraktiku, ali ne mnogo sitno, dobro je da ima i krupnijih komadića. Rukama sjedinite smesu i u malom plehu (ja koristim kalup za hleb) koji je obložen papirom za pečenje pritiskajući rukama napravite koru. Premažite kikiriki puterom i poređajte već ohlađene kolutiće banana. Crnu čokoladu istopite i prelijite preko banana. Ostavite da prenoći u frižideru, isecite na trake i poslužite.
Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Styling: @centarzarazvojmodneindustrije
Šminka: @profensionalnosminkanjegaga
Mesto snimanja: Hotel Hayatt/ Metropolitan Grill Restoran
Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva
Recepti Daniele Boracheve:
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Ćuftice od tikvica
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokaloricna vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji
Intervju sa Danielom Boračevom:
© by BGonline. All rights reserved