BG online

Intervjui

U zdravim porodicama nema tajni

Zašto je važno da ručamo zajedno… (Vanja Bulić)

U porodici Bulić Slađana je glas razuma. Dok je Vanja uvek zagledan u budućnost, ona živi za danas i planira tek do dva dana unapred. I kad se ne slaže sa onim što je zamislila, Vanja priznaje da pristaje jer je vreme pokazalo da je ona ipak lokomotiva koja gura voz sa četiri muškarca umesto vagona. Vanja Bulić je odrastao uz majku i sestru budući da mu je otac bio na Golom otoku i kaže da je uveren da muškarci koji su odrastali pored sestre imaju stabilnije brakove i nešto drugačiji odnos prema ženama. Čak ih i bolje razumeju.
Voli da se seti mladosti kada je su sestra i on svake večeri nakon izlaska znali da pokucaju na zid, nađu se i ispričaju jedno drugom šta im se dogodilo. Zahvaljujući sestri je, kaže uvek znao zašto ga je neka devojka ostavila. Svoju suprugu Slađanu je upoznao na jednoj svadbi. Osvojila ga je, kaže, lepotom, “manguplukom” i time što je iz dobre porodice. Zabavljali su se tri godine nakon čega je Slađana zaprosila Vanju. Imaju tri sina i veoma su ponosni na svoju porodicu.
-Da mi je bilo nesređeno stanje u kući, ništa ne bih postigao u novinarstvu, pa ni na televiziji. Najbitniji su porodični sklad i ravnoteža. Porodica mi je značajna u svim segmentima života, pa i za ono što pišem, a “Drugo stanje” i “Kako sam odgajao blizance” su dve najlepše knjige koje sam napisao- kaže Vanja Bulić.

Snaga porodičnog ručka

Ono što je oduvek bilo nepisano pravilo porodice Bulić je da se okupljaju kod kuće u vreme ručka.
-Gde god da sam radio, u vreme ručka sam bio kod kuće, pa i danas podvlačim da je veoma važno da napravimo takav ritam života. Drugačije se između ostalog razgovara tokom porodičnog ručka, jedni druge savetujemo, zamerimo šta imamo. Moja deca su uvek znala kolike su nam plate, krediti, o tome se otvoreno pričalo, pa su samim tim imali i drugačiji odnos prema tome kako zarađujemo novac. Posebno je teško danas kad znaš da ti produžavanjem radnog vremena oduzimaju ono najvažnije-porodicu.
Vanja se koliko je mogao odupreo svemu tome, pa je često birao da subotom ne radi.
-Umesto da sam na nekoj “tezgi” bilo mi je važnije da svi zajedno odemo negde i jedino sam prihvatao voditeljske angažmane sa pevačima u inostranstvu jer su bili dobro plaćeni, dok sam ostale vikende provodio sa decom,ženom, prijateljima. Sa drugarima sam pekao rakiju dok bi se klinci oko nas družili. U svemu tome sam imao sreću da sretnem ženu kao što je Slađana. Deci ništa ne vredi da su im mama i tata tu ako glume u svom braku i deca slušaju kako se deru jedno na drugo i nečim gađaju.

Žene kao policajci

Vanja Bulić se oženio u 28. godini što je nekad bilo pravo vreme za brak i porodicu i pomalo razočarano konstatuje da se danas smatra da je 28 godina prerano za ozbiljnu vezu i da mu nije pravo što njegovim sinovima, blizancima koji imaju 34 godine ne pada na pamet da zasnuju porodicu, već uživaju u momačkom životu. Stariji sin Dušan je oženjen i ima dete, a Vanji je unuče donelo posebnu radost u život. Na pitanje šta je najvažnije za dobar brak kaže da ljudi treba da se nađu, već na početku, a on i njegova Slađana u skladnom braku žive 44 godine, a svaki problem rešavaju zajedno ljubavlju i razumevanjem.
-Žene su policajci u kući i često imaju hiljadu pitanja. Neka su logična, a neka me izbace iz takta, dok me najviše nervira kad se govori o nečemu što se podrazumeva- otkriva Vanja. –Slađa mi ne zvoca, ali mi uglavnom ne veruje da će se nešto završiti. Žene ne vide dva koraka ispred i njima sve mora da se reši “sad i odmah”, dok mi muškarci ne mislimo da mora baš tako. Ali, da smo isti ne bi bilo dobro.
Sa svoje troje dece oni su danas bogati, srećni i ispunjeni ljudi.
-Život sa troje dece je interesantniji. Jedinci su neki drugi svet i lako se prepoznaju, čak i u odraslom dobu. Osam godina je razlika između najstarijeg sina Dušana i blizanaca. Kad je on imao 18 godina svašta su mu priređivali. Kad bi mu došla devojka znali su da zapale papir i proture mu ga ispod vrata, da mu raštimuju gitare… Danas vidim da im je on autoritet, da vole njega da konsultuju kad imaju neke dileme, poveravaju mu se. Meni je to mnogo važno, da su braća kako treba.

Branka Gajić

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Volim kolače ali one za koje sam sigurna da mi…

You cannot copy content of this page