fbpx

BG online

Hrana & Recepti

Lekoviti tonik za unutrašnje organe

Recept za sok od đumbira

Đumbir veoma snažno i pozitivno utiče na odmor od reaktivnog, odnosno povišeno spazmatičnog stanja. Koren đumbira je najbolji spazmolitik, a šolja čaja od đumbira može da smiri želudac i opusti sve organe. Umesto da deluje kao nervni tonik, on zapravo ima ulogu tonika za organe i mišiće govoreći telu da može da se opusti i da je sve pod kontrolom. Entoni Vilijem je u svojoj knjizi “Hrana koja menja život” sa svojim čitaocima podelio mnogo korisnih saveta za bolje zdravlje kao i brojne zdrave recepte. Jedan od njih je i recept za napitak “Đumbir limetada”

Đumbir limetada (za 2 do 4 čaše)

Ova đumbir limetada jako osvežava a naročito je od koristi onima koji žele da prestanu da piju energetska pića puna kofeina. Zbog suptilne ljutine soka od đumbira stalno ćete se vraćati ovom piću.

Sastojci:
1/4 šolje meda
4 šolje vode
1 kašika soka od đumbira
(od komada đumbira od oko 5 cm)
1 šolja soka od limete (oko 10 limeta)
1/4 šolje svežih listova nane

Zagrejte 1/4 šolje meda i 1 šolju vode u šerpici dok se med sasvim ne rastopi. Sklonite sa strane da se ohladi. Napravite sok od đumbira i limete u velikom bokalu. Sipajte preostale 3 šolje vode. Umešajte ohlađenu medenu vodu i sveže listove nane. Ohladite u frižideru.

Knjigu “Hrana koja menja život” Entoni Vilijema po ceni od 1595 dinara + PTT troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  Medicinski medijum – Entoni Vilijem

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Budite režiser sopstvenog života On je iskren, direktan, zabavan, autentičan,…
  error: