BG online

ZDRAVLJE

Kineski kuvar zdravlja

Svaki čovek u svom telu poseduje samoisceljujuće moći

Poštovanjem određenih pravila u ishrani doprinećete tome da budete zdraviji, da smanjite telesnu težinu ili očuvate dobru liniju. Kineska tradicionalna medicina predlaže da vam uvek prvi obrok bude neko toplo, lagano jelo. Kinezi najčešće jedu za doručak tečnu kašu od pirinča koja može biti slana ili slatka, ali je obavezno topla.

Oni jedu više povrća nego mesa. Jedan od načina da se brzo zasitite je i da jedete raznovrsnu hranu, dok kombinacija slatko-slano-gorko-kiselo i ljuto smanjuje potrebu za slatkišima i masnom hranom- neki su od saveta iz „Kineskog kuvara zdravlja“ koji potpisuju Lidija Obradović, Tian Yu i Džang Goudžen. Oni podsećaju i na pravilo da se hrana jede polako i uvek prekine s obrokom onog trenutka kad osetite sitost.
„Jedite slobodno pirinač, on nije loš ugljeni hidrat. Vekovima je pirinač hrana milijardama ljudi od kojih većina ima vitku liniju“- kažu autori Kineskog kuvara zdravlja.
Čajevi su važan deo kineske kulture i njima je posvećeno poglavlje „Kineskog kuvara zdravlja“ i detaljno objašnjeno u koje doba godine je dobro biti određene vrste čajeva. Takođe, napominju autori da nije svejedno koje namirnice ćete birati za svoju ishranu tokom leta, proleća, jeseni i zime, čemu je posebno posvećena pažnja u ovoj knjizi.

Pronađite ravnotežu

Pored mnogo korisnih saveta za zdravlje i vitalnost, ovde ćete naći i neobične recepte kojima možete obogatiti svakodnevni jelovnik.
Kinezi smatraju da su čovek i priroda jedinstvena celina i da je osnova dobrog zdravlja pronalaženje ravnoteže između čovekovog organizma i promena u prirodi, o čemu imate priliku da čitate i u „Kineskom kuvaru zdravlja“ koji sadrži osnovne postavke tradicionalne kineske medicine i kulinarske recepte u ritmu prirode.

„Poštuj silu prirode i njene isceliteljske moći. Svaki čovek u svom telu poseduje samoisceljujuće moći“ (iz knjige „Kineski kuvar zdravlja“ koju možete poručiti po ceni od 760 din.+ troškovi dostave telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Ono što vas je dovelo ovde neće vas odvesti tamo…

  You cannot copy content of this page