Jesen nikad nije bilo moje omiljeno godišnje doba, nekako mi je tužna. Ali, ne mogu da odolim njenim predivnim bojama, pa se trudim da ih imam i u hrani. Potrudila sam se da vam pripremim cvetnu jesenju priča u tanjiru.
Sastojci:
* bundeva
* šargarepa
* paškanat
* praziluk
* beli luk
* đumbir
* kokosovo mleko
* začini (so, crni biber, kari, kurkuma), svež peršun
* semenke golice
* parče dimljenog lososa
Priprema:
Povrće kuvajte oko 10-15 min. Ocedite vodu u kojoj ste kuvali. Ostavite malo vode u šerpici, da je bude malo iznad povrća, toliko da možete lako da blendirate. Izblendirajte dok ne dobijete glatku masu. Dodajte sve začine, kokosovo mleko dok ne dobijete željenu gustinu i vratite vrlo kratko na ringlu, da proključa.
Pospite čorbu semenkama golice koje ste ispekli na suvom tiganju, malo svežeg peršuna i rolnicu dimljenog lososa.
Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Styling: @centarzarazvojmodneindustrije
Šminka: @profensionalnosminkanjegaga
Mesto snimanja: Hotel Hayatt/ Metropolitan Grill Restoran
Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva
Recepti Daniele Boracheve:
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Ćuftice od tikvica
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokaloricna vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji
Intervju sa Danielom Boračevom:
© by BGonline. All rights reserved