BG online

ZDRAVLJE

Fitnes kao stil života (Daniela Boračeva)

Zaboravite izgovore, zavolite svoje telo

Oduvek sam u dobroj formi. Volim da vežbam i fizički sam aktivna, ali primećujem da je mnogo onih koji posmatraju to kao trend i donose odluke da vežbaju od svakog narednog ponedeljka i već imaju isplanirane rezultate. E, pa, ne ide to tako…
Svaki početak je težak, ali ne moraju svi da budu u super formi. I najobičnija šetnja je bolja od sedenja i odlična je za zdravlje. Ako svakog dana posvetite bilo kakvoj rekreaciji 40 minuta vašeg vremena učinićete mnogo za vašu formu.

Na frižideru u kupaćem kostimu

Moj muž vozi rolere od kojih sam ja odustala nakon jednog pada. Ali, zato tri puta nedeljno idem na brzi hod ili trčanje. Volim kad sam u prirodi i u pokretu. Mnogi se žale na nedostatak motivacije, kako za rekreaciju tako i za zdravu ishranu. Moj predlog je da stave na vrata od frižidera svoju sliku u kupaćem kostimu, pa neka im to bude motivacija za fizičku aktivnost.
Tvrdim da se u svim godinama može izgledati lepo. Nedavno sam čitala o baki od 70 godina koja je šampionka u body bildingu, a krenula je time da se bavi u 50-oj. Kad vas mrzi da vežbate i pokrenete se (čak i ja imam takvih dana) naterajte sebe da se pokrenete, koliko god da biste tad lenčarili ili spavali.

Šta će se promeniti kad počenete da vežbate? SVE.

Bicete zadovoljniji i ponosni na sebe jer znate da ste uradili nešto dobro. Rezultati će vas dodatno motivisati. Na internetu je mnogo tutorijala o tome kako pravilno vežbati. Ne morate pored online programa za vežbanje imati ličnog trenera. Sami sebi možete postaviti zadatke i ciljeve.
Nema više prostora za izgovore. Sad nam je sve dostupnije nego ikad pre. Pored toga što mi pišu o mojim receptima žene koje ne poznajem a prate me preko interneta, kažu mi i da su ih moji snimci iz teretane motivisali da kupe mesečnu kartu za fitnes. Mnogima sam uzor i to me  mnogo raduje.
Nakon svakog treninga osećam prijatan umor, puna sam enegije, nisam slomljena već srećna, spremna  da i najzahtevniji dan izguram do kraja.
Sve to možete i vi.

Daniela Boračeva

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ne možete napredovati sa rukama punih problema, žaljenja, sramote, besa…

You cannot copy content of this page