fbpx

BG online

Hrana & Recepti

Pohovani sladoled s prelivom od čokolade i maline

Pohovani sladoled je nadaleko čuvena kineska poslastica. Yin Baofeng-Panda, kuvar iz restorana “Dva štapića” otkriva čitaocima BGonline-a originalni recept za POHOVANI SLADOLED za pripremu ovog neodoljivog slatkiša.
pohovani-sladoled1
Sastojci:
Sladoled od vanile
1 jaje
Brašno
Kvasac
Voda
Prezle
Susam
Sladoled se blago otopi kako bi od njega mogle da se naprave kugle. Svaku kuglu uvaljati u mešavinu susama i prezli , i zalediti je.2stapica2
Umutiti jaje, brasno, kvasac i vodu. Ova smesa (“poh”) treba da bude gušća od testa za palačinke. Zaleđene kugle sladoleda prethodno uvaljane u susam i prezlu ubaciti u “poh” a potom u vrelo ulje i prziti ih tridesetak sekundi. Pohovani sladoled preliti čokoladnim prelivom kao i prelivom od malina. Posuti kokosom.
Čokoladni preliv: crni deo eurokrema razmutiti sa malo vode i ulja.
Za preliv od maline možete koristiti i gotov, kupovni preliv.
pohovani-sladoled
2stapica1

Fotografije: Nina Nikitović

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ne propustite leto u Beogradu! Da li ste spremni za…
error: