BG online

Vesti

Knjiga Hane Adrović o digitalnom nasilju

U savremenom svetu u našim životima prisutne su dve realnosti, ona koju svakodnevno živimo i ona koja postoji u digitalnoj sferi. U njima važe različita pravila, a najupadljivija razlika se odnosi na komunikaciju.
I dok u fizičkom svetu ljudi uglavnom vode računa kako se obraćaju jedni drugima, u virtuelnom tih obzira nema i često isplivaju strašni oblici verbalne agresije koji imaju teške, ponekad i tragične posledice.

Ohrabrenje

Hana Adrović, autorka emisije „Nešto drugačije“ u knjizi „Odgovor“ otvoreno piše o digitalnom nasilju koje je i sama iskusila. Kroz autobiografsku priču Hana Adrović govori o problemu komentarisanja na mrežama čija meta mogu biti svi. Njena priča je posvećena mladima koji koriste mreže i često nisu svesni koliko su komentari osetljivo područje komunikacije.
„Ovom knjigom želim da ohrabrim sve one koji prolaze kroz “drvlje i kamenje” na putu ka ostvarenju svojih ciljeva. Oni koje prate moju emisiju “Nešto drugačije” znaju da sam godinama bila meta seksističkih komentara na mrežama i da još uvek trpim digitalno nasilje. Nakon više godina, puno pitanja i stotina komentara, odlučila sam da dam svoj odgovor- rekla je Hana Adrović.

Odrastanje uz telefon i društvene mreže

Knjiga “Odgovor” se obraća i mladim generacijama sraslim sa mobilnim telefonima i društvenim mrežama. Autorka u njoj osvetljava fenomen da su autori (zlobnih, seksualnih i generalno negativnih) komentara osobe koje objavljivanjem takvih sadržaja izlaze iz anonimnosti i „kradu“ pažnju tuđe publike.
Na kraju knjige se nalazi mali pojmovnik važnih termina iz domena digitalnog nasilja.
Hana će deo prihoda od prodaje knjige donirati organizaciji „Atina“ koja se bori protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja, u želji da se obezbedi pravna pomoć žrtvama digitalnog nasilja.

Knjigu „Odgovor“ po ceni od 899 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  SHOP

  Vodič za upotrebu soka od celera

  By BGonline / 07/06/2024 / 0 Comments

  U kuhinji sa Majom Volk

  By BGonline / 05/06/2024 / 0 Comments

  Promenite svoj anksiozni mozak

  By BGonline / 27/05/2024 / 0 Comments

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 06/06/2024 / 0 Comments

  Medicina nema odgovore na sva pitanja

  By BGonline / 31/05/2024 / 0 Comments

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Knjige stručnjaka za prirodnu medicinu Entonija Vilijema Sve je više…

  You cannot copy content of this page