BG online

Lični razvoj

Spasavanje od manipulatora u svakodnevnom životu

Kako sprečiti da vas drugi iskorišćavaju je podnaslov knjige Tomasa Eriksona “Okruženi psihopatama”. Budući da se manipulacijom služe i osobe koje nemaju psihopatske crte karaktera, autor u knjizi uključuje i praktične tehnike koje pomažu u prepoznavanju namera manipulatora.
Tomas Erikson u poglavlju “Kako da uspostavite odbranu od psihopata” kaže da su tri preventivne mere u zaštiti od ovakvih ljudi: povećajte samosvest do maksimuma, naučite kako da prepoznate psihopatsko ponašanje i odlučite koliko ste samopoštovanja vredni, uz napomenu da što više znate o tome kako se psihopatija izražava, utoliko će biti jača vaša odbrana od svake vrste manipulacije.
Ponekad se kaže da psihopate ne razumeju ili nisu u stanju da zamisle osećanja drugih osoba, ali Tomas Erikson u knjizi “Okruženi psihopatama” piše da istraživanja pokazuju da oni savršeno dobro shvataju kako se osećate u nekim situacijama, kao i da svesno i hitro iznose vaše slabe tačke na videlo, koriste ih i vešto pronalaze dugmiće koje će stisnuti.
Jedan od saveta Eriksona je i da je važno odlučiti koliko ste samopoštovanja vredni, da volite sebe i da vam za to niko nije potreban, da ukoliko smatrate da zaslužujete najbolje od života onda morate da se postarate da to i dobijete, kao i da je najvažnije da prihvatite sebe, poradite na svojim manama i razvijate se na svim nivoima.
U knjizi “Okruženi psihopatama” Tomas Erikson je objasnio kako prepoznati psihopatu, kako uspostaviti odbranu, kako se manipuliše kojim tipom ličnosti, otkrio tehnike manipulatora…
Ova knjiga vam može pomoći da razumete sopstveno ponašanje i slabosti i proniknete u tuđe namere i strategije. Saznaćete na koji način možete da se oduprete manipulativnim uticajima kako na radnom mestu tako i u društvenom životu i porodici.

Knjigu „Okruženi psihopatama“ po ceni od 1099 din. +troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili porudžbenicom:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Super hrana za telo i misli Rad na osećanjima, vežbe…

  You cannot copy content of this page