BG online

Lični razvoj

Osnažite svoj mišić opraštanja

Ne možete napredovati sa rukama punih problema, žaljenja, sramote, besa i očaja

Srce je najsnažniji mišić u telu- kaže Liza Nikols koja se i sama uverila u to nakon što je iskusila kako korišćenje emocionalne snage može da nam omogući život za kakav smo rođeni. U svom bestseleru „Savladajte prepreke bez obzira na sve“ ona daje brojne savete i smernice, pa tako ističe i da je veoma korisno proveriti u kakvom vam je stanju mišić opraštanja.
“Zapitajte se da li vam neki od događaja iz prošlosti kad ih se prisetite iscrpljuje duh, da li je bilo šta iz vaše lične istorije u stanju da vas istog časa razbesni, povredi, rastuži onda kad se toga setite. Ako ste dali potvrdan odgovor vašem mišiću opraštanja bi dobro došlo malo podstreka. Sa slabim mišićem opraštanja ostajete vezani za stare okolnosti i iskustva koja vas definišu iako vam ničemu ne služe” objašnjava u knjizi Liza Nikols.
Veliki je broj onih koji ne mogu da se oslobode stvari koje su se dogodile u prošlosti i koje ih sprečavaju da postignu svoje najviše dobro. Liza kaže da niko ne može da napreduje ili prigrli bilo šta novo ako su mu ruke pune starih problema, žaljenja, sramote, besa ili očaja.
“To vam je kao zatvorena šaka. Kad pesnicom punom besa zamahnete ka nekome i ponavljate: Nikad ti to neću zaboraviti- tako lišavate sebe mogućnosti, povređujete sebe i kočite svoj životni potencijal.”

Emocionalni puls

Ljudski j prolaziti kroz razdoblja u kojima ste nesrećni kad se zaglavite u zbrci osećanja- dodaje Liza Nikols i predlaže da svako ponekad napravi sopstveni emocionalni inventar.
“Biti svestan toga šta se u vama dešava je dragoceno. Opipajte emocionalni puls, počnite da imenujete svoja osećanja koja u protivnom mogu biti suviše apstraktna i neopipljiva. Kad osetite jaku emociju uperite prst tačno u ono što osećate. Ponašajte se kao da ste sebi najbolji prijatelj i zapitajte se s puno ljubavi „Kako se osećaš?“. Na glas odgovorite. Ovde ulazi u igru i vaš mišić iskrenosti koji vam je važan da biste bili što autentičniji dok ispitujete emocionalni puls. Utvrđivanje s kojim osećanjima imate posla prvi je korak u korišćenju mišića opraštanja”.
U svojoj knjizi „Savladajte prepreke bez obzira na sve“ Liza Nikols otkriva 9 koraka ili „mišića“ kao i najvažnije stvari koje može svako da preduzme kako bi živeo kako želi. To je revolucionaran i moćan program koji podseća da se sve što nam je potrebno da bismo bili srećni nalazi u nama samima. Autorka Liza Nikolson se pojavila u filmu i knjizi „Tajna“, širom sveta je govorila o zakonu privlačenja, ali se ipak celog života oslanjala na zakon koji ona zove „bez obzira na sve“.
-Bez obzira na to šta mi se dogodi, bez obzira na to šta mi drugi govore da bi me obeshrabrili, bez obzira na to kako izgledam ili koliko imam kilograma, glasić u meni me je podsećao da imam pravo da živim životom kakav sanjam. Stalno sam ponavljala sebi: Nastavi da težiš onome što želiš-bez obzira na sve!-kaže autorka ovog bestselera koji možete poručiti po ceni od 1050 din+troškovi dostave telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 29/06/2024 / 0 Comments

  Spasavanje od manipulatora u svakodnevnom životu

  By BGonline / 01/07/2024 / 0 Comments

  Emocionalno nezreli odrasli ljudi (psih. Danijela Ostojić)

  By BGonline / 11/07/2024 / 0 Comments

  Lov na narcise i greške na tom putu

  By BGonline / 24/06/2024 / 0 Comments

  Pohovani sladoled s prelivom od čokolade i maline

  By BGonline / 24/06/2024 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  “...Padala sam na dno ali znam da se može ustati…

  You cannot copy content of this page