BG online

DOM & HEDONIZAM

Porodični recepti iz celog sveta

Kuvanje kao zabava i uživanje

„Kuhinje sveta“ je kuvar namenjen pre svega deci koja će jela pripremati uz pomoć odraslih, ali će u njemu uživati i odrasli. U ovom zanimljivom i bogato ilustrovanom kuvaru nalazi se mnogo recepata iz različitih krajeva sveta gde su porodice podelile sa autorkom svoje priče i recepte.

I kuvari početnici će umeti da pripreme ove recepte

Recepti su dovoljno jednostavni za kuvare početnike, a u pripremi jela koriste se lako dostupni sastojci i oprema koju manje ili više svi imamo kod kuće. Živopisne ilustracije pokazuju šta treba raditi pri svakom koraku u spravljanju jela prema ovim receptima. U pitanju su jela koja mogu biti lak obrok ili prilog uz obrok za četiri osobe. Pored toga, svi recepti se mogu prilagoditi različitim prehrambenim potrebama i navikama, odnosno uz izvesne izmene postati vegetarijanski, veganski, bez glutena, bez mleka i mlečnih proizvoda, bez jaja i bez koštunjavog voća.

Saveti i uputstva

Na početku kuvara nalaze se brojni korisni saveti i uputstva. Kuvari početnici saznaće kako da bezbedno koriste opremu i aparate za kuvanje i biće upućeni u osnove pripremanja jela – kako se secka luk a kako jabuke i kruške, kako se razbijaju jaja, kako se muti slatka pavlaka, kako se podmazuju i oblažu posude za pečenje i slično.
Kuhinje sveta“ Abigejl Vitli sadrže i zanimljive podatke o vrstama voća, povrća i začinskih trava karakterističnim za pojedine regione, o neobičnom priboru i posuđu za kuvanje sa raznih meridijana, kao i o tradicionalnoj hrani koja se u nekim zemljama priprema za praznike i u svečanim prilikama.

Putovanje kroz različite kulture, kuhinje i ukuse

Uživajući u pripremi 21 neobičnog jela, kao što su Sunine palačinke od tikvica, Prijine začinjene leblebije, Džejkobov rolovani omlet, Marlini keksići s čokoladom, čitaoci neće samo uvežbavati svoju kuvarsku veštinu, već će i saznavati ponešto o zemljama u kojima se ta jela spremaju, ali i razne zanimljivosti u vezi s jelima – o njihovim nazivima, o tome da li se pripremaju u nekim posebnim prilikama i kojim, o načinu na koji se poslužuju i slično.

Kuvar „Kuhinje sveta“ po ceni od 1450 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  U kuhinji sa Majom Volk

  By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

  Život u disfunkcionalnoj porodici

  By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

  Oslobodite se zabrinutosti

  By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

  Život tinejdžera i depresija u adolescenciji

  By BGonline / 24/04/2024 / 0 Comments

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 25/04/2024 / 0 Comments

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  „Osobu koja ima problem sa depresijom uvek treba hraniti nadom...“…

  You cannot copy content of this page