BG online

Vesti

Rent a trotinet

Nova usluga za Beograđane po uzoru na svetske metropole

Beograđani su dobili novu uslugu po uzoru na brojne svetske metropole. Za put do posla bez gužvi, odlazak u drugi deo grada zbog obaveza ili istraživanje nekih novih ulica od sad je moguće da se rezerviše električni trotinet.

U sklopu Yandex aplikacije “Yandex Go” svako stariji do 18 godina moći će sebi da obezbedi trotinet samo jednim pritiskom na dugme, a za sada je obezbeđeno 600 trotineta.
Za iznajmljivanje su dostupni Ninebot trotineti, potpuno opremljeni u skladu sa bezbednosnim zahtevima. Njihova maksimalna brzina je 25 km/h. U zonama gde ima mnogo ljudi, trotineti automatski postepeno usporavaju. Yandex tehnologije automatski određuju ovakve „spore zone”, a to su delovi grada gde ima znatno više pešaka ili se u blizini nalaze škole, vrtići i igrališta. U zonama gde je vožnja zabranjena, brzina trotineta će se postepeno smanjivati do nule.
Pre prve vožnje, Yandex Go Scooter će korisniku da prikaže kratko i jednostavno uputstvo o tome kako se upravlja trotinetom i vozi bezbedno, dok je nošenje kacige i reflektujuće opreme obavezno. Servis će kreirati maršrutu specijalno za trotinete, pritom uzimajući u obzir staze za bicikle i trotoare, kako bi se izbegle stepenice i ivičnjaci, ukoliko je to moguće.
Pre kretanja, “glasovni pomoćnik” će još jednom da ponovi važna pravila, poput toga da ne treba koristiti slušalice i slušati muziku tokom vožnje i da je na pešačkom prelazu bolje sići sa trotineta i prevesti ga preko ulice, držeći ga za volan. Korisnici će moći da lociraju slobodne trotinete zahvaljujući sistemu virtuelnog parkinga u obliku mape. Nakon rezervisanja trotineta preko aplikacije, predviđeno je 10 besplatnih minuta da se do njega dođe. Sama vožnja košta od 12 dinara po minutu, a naplaćivanje je putem kartice koja je povezana sa Yandex Go.
Sa jednog naloga moguće je rezervisati do tri trotineta. Iznajmljivanje više trotineta je moguće na dva načina: ili klikom na dugme „Još jedan trotinet” koje će se pojaviti u aplikaciji nakon rezervisanja prvog trotineta ili skeniranjem QR koda na ramu trotineta.

Foto: Yandex-GO-Scooter

 

SHOP

U kuhinji sa Majom Volk

By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

Život u disfunkcionalnoj porodici

By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

Oslobodite se zabrinutosti

By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

Knjige o ličnom razvoju, anksioznosti, psihologiji, depresiji…

By BGonline / 03/05/2024 / 0 Comments

Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

By BGonline / 25/04/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
LJUBAV U ZAGRLJAJU MANIPULATORA Želim da vidim i shvatim šta…

You cannot copy content of this page