BG online

Lični razvoj

Ne morate biti žrtva svog života

LJUBAV U ZAGRLJAJU MANIPULATORA

Želim da vidim i shvatim šta je izvan moje ZONE KOMFORA !!!

Lidija Pehar

Ako NESVESNO BIRAMO ULOGU ŽRTVE i zatim svesno odlučimo da ostanemo u zoni komfora (žrtve), odakle dolazi ta potreba ?
Uloga žrtve je paravan. On je lažan i štiti, a preko uloge žrtve možemo i nesvesno manipulisati, ucenjivati, nametati krivicu, projektovati svoju bol na nekog drugog, nevinog i SABOTIRATI SEBE- kaže prof. ddr Lidija Pehar.
Šta nam odnosi život u ulozi žrtve?
Ulogom žrtve gubimo ličnu moć i snagu, volju za životom. U toj ulozi su “smrtne emocije” a to su: strah, tuga, bes, i krivica- napominje prof. ddr Lidija Pehar, pedagog i profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu, dvostruki doktor nauka (doktorirala je psihologiju i pedagogiju).
Zbog čega biramo ulogu žrtve?
“Uzrok je dete senke. Zato i biramo nesvesno tu ulogu, a kada osvestimo mehanizme , ISTINU, odaberemo ostati u lošem BRAKU /VEZI u kojima “živimo i polako umiremo kao duša”- kaže prof. ddr Lidija Pehar koja će na svom predavanju objasniti i zbog čega neki ljudi tako žive i na koji način se sve to može promeniti.

Kako se isceljuje „ranjeno srce“?

Kako izaći iz začaranog kruga vrtloga koji nas sputava, frustrira, guši, blokira, “ubija” kada osvestimo da gutamo emocije (istinu) i nesvesno sabotiramo sebe, kako se donose odluke u teškim situacijama odluke, ide ka promeni, odlazi iz nekih odnosa, šta sa decom i kako ih zaštiti, koja je naša uloga kao roditelja, šta je naš “šesnaesterac” i njegova uloga u čuvanju ličnog integriteta (ličnosti), kako isceliti “ranjeno srce”…  teme su kojima se između ostalog bavila prof.ddr Lidija Pehar i u knjizi “LJUBAV U ZAGRLJAJU MANIPULATORA (inteligencija srca, razuma i duše)” koja će tokom oktobra 2023.godine biti objavljena u izdanju BGonline-a. Vaš primerak možete rezervisati mejlom lidijapeharknjiga@gmail.com

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Gaslajtera poznajete. To je vaš šarmantni, samouvereni, duhoviti tip sa…

You cannot copy content of this page