BG online

Lični razvoj

Kako biti uspešan na poslu, ali i kod kuće?

“Što više ulažemo u sebe, to ćemo više moći da damo drugima. Upravljajte prvo svojim životom da biste bili vođa.” Robin Šarma tvrdi u svojoj knjizi da ni decu ne možemo voleti ako ne volimo sebe i nezadovoljni smo svojim životom…

Robin Šarma u knjizi “Srećna porodica kaluđera koji je prodao svoj ferari” daje odgovor na večito pitanje: da li je zaista moguće biti uspešan i kod kuće i na poslu? Nizom malih trikova on nas uči kako da se posvetimo poslu i porodici, kako da usmerimo dete da ostvari svoj pun potencijal i budemo uspešni i dobri roditelji.sarma
Džilijan Mantl, glavni akter, nekada je bio uspešan advokat. Životne (ne)prilike upoznale su ga sa najvećim životnim mudrostima i naterale ga da spozna najdublje tajne ljudske psihe. Nakon nesreće koju doživljava Džilijanova sestra, rešen je da joj pomogne i nauči 5 umeća porodičnog vođe i dovede život u red.

Vođstvo u životu počinje vođstvom kod kuće!

Podelite svaki raspoloživi momenat sa najbližima. Pomozite im, usmerite ih, posvetite im vreme. Šarma upozorava i da nikad ne smemo zaboraviti da je naše vreme najbolji dar koji možemo darovati deci! Budite im uzor. Razvijte se u osobu kakva želite da bude vaše dete, jer mala deca veruju da je ponašanje roditelja jedino ispravno.
Dar dobrog primera je drugi najveći dar koji možete dati deci posle kvalitetnog vremena.
Odgajajte kod dece ljubav prema knjizi. Naučite ih da moraju čitati da bi mogli upravljati svojim životima.
Ljubav prema čitanju i dobrim knjigama jedan je od najlepših poklona koje roditelj može da pruži detetu. U knjigama se nalaze svi odgovori na sva pitanja koja deca mogu imati u životu- savetuje Šarma.

Prestanite da kudite decu i počnite da uobličavate vođe!

Prestani da koriš decu i počni da ih oblikuješ i vajaš u vođe pomoću dara bezuslovne ljubavi- jedan je od saveta koji Džilijan upućuje sestri u ovoj knjizi. Istinsko vođstvo nad ljudima, smatra Šarma, leži u pohvali umesto u kritici.
Pohvalite dete, jer pohvaljeno ponašanje biva ponovljeno!

Usmerite dete ka veličini, a ne ka slabosti!

Ključ ovog umeća je specijalizacija. Dakle, ukoliko i sami želite da budete uspešni, ne možete biti „svaštar“- misli Šarma. Svi veliki geniji bili su veliki zato što su se usresredili na ono u čemu su dobri.
Uzmimo Ajnštajna za primer. Imao je dovoljno pameti da zaključi da je čudesno nadaren za fiziku. Proveo je ostatak života u usavršavanju tog dara. Nije se petljao s biologijom ili hemijom- objasnio je Šarma.

Postanite sjajna osoba da biste bili sjajan roditelj!

Ovo je umeće samoobnove i samoregeneracije. Što više ulažemo u sebe, to ćemo više moći da damo drugima. Upravljajte prvo svojim životom da biste bili vođa. Šarma tvrdi u svojoj knjizi da ni decu ne možemo voleti ako ne volimo sebe i nezadovoljni smo svojim životom.

Ključ  mudrosti

Naučite decu da treba da žive za nešto važnije od njih samih i da treba da slede svoje sudbine. Na taj način će nastaviti da žive u životima onih čija su srca dotakli. Najveća mudrost koju je Šarma podelio sa čitaocima romana je da će se unutrašnji spokoj i harmonija uvek reflektovati na spoljašnje prilike. (na poslu, u kući, ljubavi ili na nekom drugom polju). Ali, da biste imali srećnu porodicu, treba da shvatite da je ključ mudrosti u vašim domovima.
Robin Šarma je veoma uspešan motivacioni govornik i predavač. Autor je 8 knjiga od kojih su 5 bestseleri.

Jovana Branković

Knjigu “Srećna porodica kaluđera koji je prodao svoj ferari”” po ceni od 999 din+ troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:  Vođa bez titule – Robin Šarma

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Nova usluga za Beograđane po uzoru na svetske metropole Beograđani…

  You cannot copy content of this page