Ovu pogaču možete jesti bez straha da će vas ugojiti.
Sastojci:
• 3 jaja
• 200 gr. kiselog mleka (jogurta, kefira) + kaf.kaš.sode bikarbone
• 4 sup.kaš.brašna (ja sam koristila ječmeno, ali možete i speltino,raženo, koje god imate, a da nije belo)
• 200 gr.sira
• 2 sup.kaš.maslinovog ulja
• 150 gr.miks ovsenih pahuljica, semenki suncokreta, golice, lana i susama
• So, biber, začini koje volite
Priprema:
Sodu bikarbonu stavite u kiselo mleko. Umutite jaja penasto, dodajte kiselo mleko i sodu, umutite opet. Dodajte brašno, začine i maslinovo ulje. Umutite. Na kraju dodajte izmrvljeni sir i miks ovsenih pahuljica i semenki. Promešajte kašikom i prelijite u okrugli pleh odgovarajuće veličine obložen papirom za pečenje (ja koristim formu za tortu sa padajućim dnom). Pospite semenkama lana i susama, pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200C do suve čačkalice.
Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Mesto snimanja: Hotel Crowne Plaza Beograd
Recepti Daniele Boracheve:
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Ćuftice od tikvica
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokalorična vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji