BG online

Sajam automobila
ZDRAVLJE

Naučite tajne pravilne ishrane

Nije kasno da se promenite i popravite sve…

Jedemo li pogrešno ili previše? Čuveni naturolog Georgij Nazarov kaže da savremeni čovek uglavnom radi i jedno i drugo. Hrani se neredovno, nezdravo, mnogo toga čini pogrešno, ali ohrabruje vest da je sve to moguće popraviti i ispraviti.
-Ozbiljan problem je u količini hrane koju svakodnevno pojede. Istina je da je to mnogo više od onog koliko nam je zaista potrebno. Prehrambena industrija se neverovatno razvila, pa smo tako nekad imali jedan proizvod u nekoj kategoriji, a sad imamo 70 istih proizvoda. Ljudi samo žvaću, a mnogi tako sebi rade mnogo loše stvari- kaže Geogrij Nazarov i otkriva neke važne smernice kojima možemo poboljšati svoje zdravlje i dovesti telo u balans. – Dan je najbolje početi voćem ili smutijem, jer tako nećemo morati da se opterećujemo time koliko smo kalorija uneli. Ujutro se može jesti sveže i suvo voće, a nakon par sati preporučuje se zdrav doručak od žitarica i semenki koji će omogućiti da ne budemo gladni u večernjim satima, kao i da nemamo želju za slatkišima. Ručak je preporučljivo da bude oko 16h ili 17h  jer ako jedemo ranije uveče ćemo želeti da jedemo još. Sveža sezonska salata je obavezna uz glavni obrok, začinjena lanenim ili maslinovim uljem, uz celerovu so i sušene začine. Ljuta paprika, kari,đumbir, biber. Njih možemo koristiti kao i mlevene alge i jabukovo sirće. Salatu možemo posuti mlevenim semenkama lana, bundeve, susama. Krompir se jede jedino pečen u ljusci. Preporuka onima koji jedu životinje je da to uvek bude što mlađa životinja, pečena u rerni, a ako je riba da bude morska iz severnih mora. Preporučuju se bar dva puta nedeljno posni dani, a zdravo vegetarijansktvo je najbolji pristup pravilnoj ishrani.

Foto: Ema Bednarž

RADIONICA GEORGIJA NAZAROVA 24.marta U BEOGRADU


Na ovoj radionici pod nazivom „Prolećno čišćenje organizma “ svetski stručnjak i naturolog otkriće brojne načine da prirodnim putem očistimo telo od toksina, nezdrave hrane i posledica savremenog načina života.
Cena radionice 2900 din.
Broj mesta je ograničen.
Prijave su obavezne na 066060820 ili [email protected]

 

Stres je jedna od najboljih stvari koja se dogodila savremenom čoveku (G.Nazarov)

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Povećajte emocionalnu pismenost, bićete otporniji na stres Vreme kao da…