Slatkiš koji miriše na detinjstvo
Ukoliko volite pitu sa jabukama, ali insistirate na tome da sačuvate teškom mukom zarađene pločice na stomaku baš kao i ja, predlažem vam da probate ovu zdravu varijantu, koja je jako ukusna i vrlo brzo se sprema. Ja je obično jedem za doručak, a može biti i popodnevna užina. Potrebno vam je samo par sastojaka, koje svi imate u kuhinji.
Sastojci:
• 3 male slatke jabuke
• 3 jaja
• šoljica seckanih oraha
• šolja ovsenih pahuljica
• šoljica suvog grožđa
• 200 gr.kiselog mleka + 1 kaf.kašičica sode bikarbone
• 2 supene kašike mlevenog lanenog semena
• 1/3 šolje kokosovog brašna
• 50 gr.kokosovog šećera, ako volite baš slatko (ja ga ne stavljam), cimet, aroma vanile, malo meda (premažete tek kad se ispeče)
Priprema:
Uključite rernu da se greje. Jabuke oljuštite i nasecite na sitne komadiće. Sodu pomešajte sa kiselim mlekom. Pomešajte sve sastojke i prespite u mali pleh obložen papirom za pečenje. Ne podnosim da ribam plehove posle pečenja, tako da je pek papir zakon 🙂 . Pecite u već zagrejanoj rerni na 180C oko 30 min. ili do suve čačkalice. Ostavite da se malo ohladi, premažite kašikom meda i uživajte.
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Styling: @centarzarazvojmodneindustrije
Šminka: @profensionalnosminkanjegaga
Mesto snimanja: Hotel Hayatt/ Metropolitan Grill Restoran
Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva
Recepti Daniele Boracheve:
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Ćuftice od tikvica
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokaloricna vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji
Intervju sa Danielom Boračevom:
© by BGonline. All rights reserved