Moja porodica i ja obožavamo ovu divnu poslasticu koja miriše na bundevu, cimet, jabuke i detinjstvo.
Sastojci:
* 600 gr.slatke bundeve
* 1 dunja
* 1 malo veća jabuka ili 2 male jabuke
* 2 jaja
* 10 svežih urmi
* 50 gr.oraha
* 50 gr.suvog grožđa
* 20 gr.samlevenih badema, do konsistencije brašna
* 2 supene kašike kokosovog brašna
* 2 supene kašike rastopljenog kokosovog ulja
* 1/2 kašičice cimeta, 1/2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Bundevu, dunju i jabuku očistite i narendajte. Urme potopite na kratko u vrućoj vodi. Izblendirajte jaja i urme u blenderu dok ne dobijete gladak krem. U velikoj činiji pomešajte sve suve sastojke (mleveni badem, kokosovo brašno, cimet, prašak za pecivo). Krem od jaja i urmi pomešajte sa rendanom bundevom, dunjom i jabukom. Dodajte kokosovo ulje. Dodajte sve suve sastojke, izlomljene orahe (ne mlevene) i suvo grožđe. U pleh obložen papirom za pečenje preljite smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180C oko 40 minuta ili malo duže ako je potrebno. Vadite iz pleha tek kad se skroz ohladi. Pospite malo kokosovim brašnom i uzivajte!
Prijatno!
P.S. Ukoliko vam treba veća količina duplirajte sastojke!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Mesto snimanja: Hotel Crowne Plaza Beograd
Recepti Daniele Boracheve:
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Ćuftice od tikvica
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Niskokalorična vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji
© by BGonline. All rights reserved