Drugačija, zapečena kinoa kaša
Ovo je jedna malo drugačija kinoa kaša. Volim da eksperimentišem, a ovaj eksperiment je ispao savršeno ukusan. Idealan je doručak za opuštena nedeljna jutra kad ne žurite nigde. Potrebno je malo više vremena da se spremi, ali vredi. Ili uveče skuvajte kašu kako biste imali gotov doručak sledećeg jutra.
Sastojci:
* 1 i 1/2 šolje kuvane kinoe
* 1/2 šolje ovsenih pahuljica
* 2 jaja
* 1/2 šolje biljnog mleka
* 1 sup. kaš. javorovog sirupa
* 1 kaf. kaš. arome vanile, 1 kaf. kaš. peruanske make, 1/2 crne čokolade (seckana), 1 banana (karamelizovana)
Priprema:
Bananu isecite na kolutiće i zapržite je sa obe strane na malo kokosovog ulja. Možete da dodate i malo kokosovog šećera, ali ja izbegavam šećer. Rernu uključite da se greje na 180C. U veliku činiju stavite kuvanu kinou i ovsene pahuljice. Jaja, mleko, vanilu i ostale začine umutite dobro mikserom. Dodajte u kinou i ovsene pahuljice. Dodajte polovinu kolutića karamelizovane banane i naseckanu crnu čokoladu. Prelijte u vatrostalne ili keramičke činijice i pecite u rerni oko 30 min. Dekorišite preostalim kolutićima banane.
Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Aksesoar: @sofadizajn
Mesto snimanja: Hotel Crowne Plaza Beograd
Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva
Recepti Daniele Boracheve:
Mafini bez glutena
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Ćuftice od tikvica
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokalorična vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji
Intervju sa Danielom Boračevom:
© by BGonline. All rights reserved