BG online

Roditeljstvo

Samopouzdanje dece i mladih

Kako napredovati iz dana u dan?

„Ne ide mi matematika“, „Želim da lakše sklapam prijateljstva“, „Nikad neću uspeti u…“ samo su neke od rečenica koje možemo čuti od dece i mladih. Na putu odrastanja i sazrevanja im je potrebna podrška koju će između ostalog naći u knjizi „Moć pozitivnog stava“ koja im nudi jasne smernice o tome kako da o izazovima razmišljaju drugačije da bi lakše mogli da napreduju, da steknu bolje mišljenje o sebi i više uspeha u onome što rade.

Moćni um

Činjenica je da je um veoma moćan i da je uz njegovu moć moguće izvući najbolje iz sebe, nadvladati negativan način razmišljanja, naučiti nešto iz teških iskustava i osećati se bolje u sopstvenoj koži. Autorka knjige „Moć pozitivnog stava“ Šenon Anderson je učiteljica koja podstiče svoje đake da stiču razvojni mentalni stav i izvlače pouke iz svog iskustva. Njena knjiga je dobar vodič mladima koji im pomaže da drugačije razmišljaju o svakodnevnim odlukama koje donose.

Razvojni mentalni stav

Šenon Anderson ističe da stvaranjem pozitivnih navika i učenjem kako da greške i promašaje iskoristimo za sopstveni napredak otvaramo sebi put za ostvarenje skoro svih ciljeva. To je razvojni mentalni stav o kojem piše u knjizi „Moć pozitivnog stava“ koju čine poglavlja: Ako promeniš način razmišljanja, promenićes i svoj život, Šta je razvojni menalni stav, Kako da ti mozak bolje radi, Moć pozitivnosti, Postavljanje ciljeva, Hokus-pokus vreme je za fokus, Odredište: rešenost, Tek treba da dostigneš svoj najviši domet. Tokom čitanja deca i tinejdžeri će imati priliku da vežbaju nove veštine i vode beleške o tome šta uče, što pomaže u napretku ka ciljevima i veštini kako povećati moć svog mentalnog stava.

Veruješ li u sebe?

„Verom u sebe otvaraš put ka nalaženju načina na koji možes da napreduješ. Tražiš prilike da učiš. Takođe shvataš da su za usavršavanje potrebni vreme i stalno vežbanje“- piše Šenon Andreson, kao i o tome da je korisno pretvoriti poraze u pobede, da neuspesi mogu da odvedu do uspeha, otkriva strategije za stvaranje snažnih moždanih veza, zašto je pozitivno razmišljanje korisno za zdravlje, kako koristiti neuspehe za svoj razvoj, zašto je važno čuvati se negativnog razmišljanja i pitanja „šta ako?“…
Knjiga „Moć pozitivnog stava“ sadrži i upitnike, formulare, planere i mnogo ideja koje se lako mogu isprobati.

Šta može da te ohrabri?

„Kada te obuzme osećaj poraženosti ili doživiš veliki neuspeh, biće ti teško da se motivišeš pozitivnim mislima. Ako su neke ideje ranije razrađene lakše ćeš ih sprovesti u delo kada ti zatrebaju. Razmisli o rečima koje bi te mogle ohrabriti kada te spopadnu negativne misli. Zalepi u svesku svoju sliku i iznad nje nacrtaj oblačić. Šta možes napisati kao poruku sebi? Evo nekoliko ideja: mislim da mogu, napred, na ovome se vredno radilo, ne odustaj, samo još korak, ostani jak/jaka. Otvori ovu svesku ili se seti onoga šta tamo piše kada sledeći put naiđeš na poteškoće dok nešto radiš. To može biti fizički izazov kao što je trčanje ili umni zadatak kao što je težak matematički problem.“- neki su od saveta Šenon Andrson iz knjige „Moć pozitivnog stava“ koja je namenjena deci i mladima.

Knjigu „Moć pozitivnog stava“ po ceni od 990 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  SHOP

  Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

  By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

  Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

  By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

  Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

  By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

  Nezadovoljstvo sobom je navika

  By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

  Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

  By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Razgovori koji ne bole Jun mesec je proglašen mesecom mentalnog…

  You cannot copy content of this page