BG online

Roditeljstvo

Kako da budemo ponosni na našu decu?

Pomozite detetu da dobro uči, mirno spava i bude srećno

Prostor u kojem dete provodi najviše vremena veoma utiče na njegov psihološki profil, a energija koju nosi potiče iz doma- kaže Sandra Drinčić u svojoj novoj knjizi “Feng shui za tinejdžere”. Ono na šta ona uvek skreće pažnju su red i čistoća za koje kaže da su preduslov za red u sopstvenom životu. U urednom prostoru se živi veselije i bezbrižnije, opuštenije i energičnije, a Sandra nam je otkrila šta svako od mas može da učini da mu život bude lepši i bolji.

Sandra Drinčić

-Kad je soba čista i sređena tad osećaj sreće u detetu harmonično teče- priča Sandra Drinčić, vlasnica Feng shui instituta i međunarodni feng shui stručnjak. Ona kaže da je idealna pozicija dečije sobe pre roditeljske sobe jer kad je spavaća soba roditelja u pozadini, onda oni imaju kontrolu nad celim prostorom i životom svih ukućana. – U kućama spavaće sobe uvek treba da budu na spratu, ali i tad je važno da roditeljska soba bude u pozadini sprata. Ako je soba deteta nakon sobe roditelja, ono neće dovoljno slušati, a mama i tata neće imati kontrolu nad njim- otrkiva Sandra Drinčić koja kaže da je ovu knjigu namenila kako mama, tako i deci.

Knjiga za mame i njihove tinejdžere

“Feng shui za tinejdžere” je knjiga za mame koje žele da budu ponosne na svoju decu, a u njoj su tajne koje mogu zajedno da čitaju i primenjuju.
-Svi roditelji koji žele da olakšaju sebi i svojim tinejdžerima “lude godine” kad spoznaju metafizičke tajne i drevna učenja videće pozitivne promene u emocionalnom životu, naučiće kako da vole sebe i druge, porade na energiji sobe i doma, a postoji u knjizi jedan deo namenjen studentima, čak i onima koji u studentskom domu dele sobu sa nekim kolegom. Sve je detaljno objašnjeno kako mogu da srede svoj životni prostor tako da u njemu dobro uče i dobro se osećaju.
Mnoge tinejdžerske sobe su u haosu, a Sandra Drinčić kaže da mlade ne treba osuđivati zbog toga.
-To što su oni neuredni je do njihovih mama. Mnoge mame mnogo rade, nemaju vremena, ali kad dođu sa posla i pre tog tinejdžerskog doba treba da imaju dobru komunikaciju sa decom koja podrazumeva  i da ih nauče kako da postupaju sa svojim stvarima. Ono što oduvek govorim mojoj deci i što daje sjajne rezultate je “Nemoj pidžamu da zgužvaš i staviš pod jastuk, već je lepo složi i videćeš kako će ti biti uspešniji dan.” Uverena sam da im čak i loša pitanja na kontrolnom zadatku sleduju ako im je soba u neredu. Ja sam kao mama metafizičar uvek govorila “kako si sredio sobu, takav ti je dan bio”. Mislim da tome mame moraju učiti svoju decu.

Kako postaviti radni sto?

Za ovu nesvakidašnju knjigu za mame i tinejdžere koja je puna praktičnih saveta kako o uređenju sobe, ali i o aktivaciji dobrih ocena i uspešnog polaganja ispita i “lekovima” za prostor, Sandra Drinčić kaže da je sudeći po reakcijama čitalaca mnogima već preokrenula energiju i životne prilike.
-Probajte da pokrenete nešto, na primer da pomerite poziciju radnog stola. Mnogi sede za radnim stolom tako što gledaju u zid što nije dobro. Za takvim stolom produktivnost nije dobra. Zid ne treba da je ispred vas, već iza vaših leđa. Ključna promena se dešava kad pomerite radni sto. Na terenu moj tim i ja zatičemo radne stolove koji su okrenuti ka zidu. Dete gleda u zid, uči, ali nema rezultate. Kad postavimo sto u dobrom pravcu, sve krene nekako lako i pitko da je mnogima nestvarno.

Motivacija na zidovima

Što manje tepiha treba imati u spavaćoj sobi, naročito plave boje, tamnih zavesa ili draperija, treba dozvoliti prostoru da diše, još neki su od saveta Sandre Drinčić.
-Tinejdžeri ne treba da bilo kakve postere stavljaju na zidove, već na njima treba da bude ono što žele u svojoj budućnosti, nikako borbe, mačeve, tuče, automobile… Na njihovim zidovima treba da su crteži koji asociraju na njihove želje i buduće uspehe, kao afirmacije i sve ono o čemu sanjaju.
Najbitnija pozicija u dečijoj sobi je pozicija kreveta u odnosu na moguće negativno zračenje, napomena je Sandre Drinčić koja kaže da postavkom podne asure ispod kreveta možemo neutralisati posledice štetnog zračenja.
-Ako dete ima problem sa nesanicom ili buđenjem tokom noći, treba proveriti da krevet nije postavljen pored zida sa kuhinjom ili kupatilom. U tom slučaju dete može da ima i problem sa uhom ili trećim krajnikom. Ako je krevet postavljen tako da je jedna njegova strana do zida, rešenje je u njegovom pomeranju 15 cm kako bi aura deteta imala dotok energije i sa te strane tela. Problemi će onda nestati- dodaje Sandra Drinčić.

B.Gajić
Foto: Marija Nisić

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Destrukcija i negiranje ličnog rasta i razvoja “Moj život je…

You cannot copy content of this page