BG online

Lični razvoj

Misli koje leče

Lekovite laži i samoisceljenje

Ideja da postoje „misli koje leče“ nije svojstvena samo guruima novog doba već su i naučnici došli do ovih spoznaja otkrivši da naše misli, emocije i ubeđenja mogu da nam olakšaju bol, pomognu ranama da zarastu, ublaže infekcije i bolesti srca, čak i uspore razvijanje težih oboljenja.
O tome na koji način mozak može da nam pomogne da izlečimo svoje telo pisala je u knjizi “Izlečenje” Džo Marčant pozivajući se na naučne činjenice koje svedoče o čudesnoj moći duha nad telom. Autorka čitaoce upoznaje sa lekarima, pacijentima i istraživačima iz novog sveta medicine oslanjajući se na najnovija dostignuća, istražujući široko polje mogućnosti našeg duha da leči, naglašavajući i ograničenja koja postoje, ali i objašnjavajući kako možemo to da primenimo i u svom životu. Knjigom “Izlečenje” ukazuje na mogući sistem medicine koja nas neće posmatrati samo kao tela koja treba lečiti već kao kompletna ljudska bića.
Džo Marčant, autorka knjige „Izlečenje“ pisala je između ostalog i o lekovitim lažima, borbi protiv umora, preispitivanju bola, izvoru mladosti, nervima koji leče…

Uslovljavanje

„Zamislite da uzimate iz činije s voćem jedar, žut limun, kora mu je na dodir glaka, sjajna, prošarana rupicama. Sad spustite limun na tanjir i isecite ga na 4 dela. Sok se sliva niz sečivo noža na vaše prste, a do nosa vam dopire njegov miris, opor i kiseo. Uzimate jednu krišku i primećujete kako mu se meso blista. Stotine sićušnih komora s tečnošću tako punih da samo što ne prsnu sijaju se na svetlosti. Potom grizete limun srčete kiseli sok koji vam se naglo izliva na jezik… Jesu li vam se skupila usta dok ste čitali ovaj pasus? Jesu li vam pljuvačne žlezde zabridele i aktivirale se pripremajući jezik za predstojeći nasrtaj kiseline? Ako je tako, mora biti da ste već nekad jeli limun, pa ste naučili kakva je fiziološka reakcija…“ napisala je Džo Marčant u knjizi „Isceljenje“ i navela na razmišljanje jer zaista naš um može sve što zamisli.
„To je ta ključna poenta. Više ne morate fizički zagristi limun da biste doživeli te promene. Vaše telo ih automatski pokreće na sam prizor, miris limuna ili naprosto na misao o njemu. Podosta pre nego što ćete stvarno osetiti ukus njegovog soka. Taj vid učenja u kojem mentalni signal aktivira fizičku reakciju naziva se uslovljavanje i otkrio ga je slavni ruski fiziolog Ivan Pavlov devedesetih godina 19. veka“-pojasnila je Džo Marčant.
Knjiga „Izlečenje“ priča i o tome kako naš um može uticati na telo i kako ga možemo iskoristiti da pomogne u lečenju fizičkih bolesti.

Knjigu „Izlečenje“ po ceni od 999 din+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Kriza sopstvene emocionalnosti Postoje ljudi koji veruju da je njihova…

  You cannot copy content of this page