BG online

Vesti

„Ulični psi”- festival pasa svih rasa na Kalemegdanu

Prvi regionalni festival pasa “Ulični psi” održava se od 17. do 19.juna na Kalemegdanu( kod fontane Ribar ). Ovaj festival ima za cilj da okupi ne samo vlasnike pasa i pse , već i sve one koji vole pse i imaju svest o tome da je pas čovekov najbolji prijatelj i zaštitnik, podiže svest o značaju pasa u svakodnevnom životu i promoviše humanost, zaštitu životinja i udomljavanje.
Tokom vikenda na Kalemegdanu možete saznati sve o odabiru, odgajanju, tretiranju psa, uživati u raznim kreativnim radionicama, upoznati se sa šetačima psa, grumerima, kinološkim sudijama…
• Animal Rescue Srbija će držati predavanja u okviru projekta MJAU VAU EKSPERT čiji je osnovni cilj kako da deca budu bezbednija u susretu sa psima na ulici kao i Temptation takmičenje na kom učešće mogu uzeti svi psi sa svojim vlasnicima. Ovo takmičenje izaziva najviše smeha kod publike i pokazuje koliko je pas povezan sa svojim vlasnikom i koliko je poslušan.
• Javno komunalno preduzeće „Veterina Beograd“ sa psima iz gradskih prihvatilišta će promovisati usvajanje napuštenih pasa pozivajući sve zainteresovane građane koji žele da udome neku od napuštenih kuca da mogu da dođu i izaberu jednu od onih koje će toga dana Veterina Beograd dovesti na usvajanje.
• Na festivalu kuce mogu isprobati razne poligone da proverite njihovu spretnost, možete saznati kako se pravilno tretira higijena različitih vrsta pasa. Na licu mesta ćete moći da se posavetujete sa veterinarima i da saznate koji su trendovi i inovacije na tržištu prehrambenih proizvoda za vaše ljubimce.
• U okviru Kids Zone će biti radionice namenjene onima koji životinje vole najviše. Naučićete koliko je važno da životinje budu deo nege dece sa posebnim potrebama.
• Šnaucer Pinčer Klub Srbija će organizovati reviju na kojoj će vlasnici svojih ljubimaca moći da nauče od kinoloških sudija kako se pas izvodi na takmičenje. Saznaćete i po nešto zanimljivo o svom psu iz ugla renomiranih kinologa. Revija je humanitarnog karaktera, svi prihodi idu u fondaciju Budi Human.
• Od posebnih zanimljivosti na festivalu je i dog spa na točkovima, kabina koja meri koliko glasno laje vaš pas, razna kozmetika za ljubimce, aksesoari, čak poslastičarnica za pse.
Gradska opština Stari grad, partner festivala, prošle godine pokrenula je eko patrolu čiji je zadatak da održavaju čistoću centralne gradske opštine. Eko patrola pre svega radi na uklanjanju psećeg izmeta sa gradskih ulica ali i na poziv građana radi na uklanjanju svih vrsta nečistoća. Putem sajta ili društvenih mreža možete poslati Vaš zahtev eko patroli ukoliko imate potrebe.
Festival je otvoren za posetioce u petak 17. juna od 12h do 20h, a tokom subote i nedelje od 10h do 20h.

SHOP

Narcisi- zavodljive, manipulativne, usamljene i prazne osobe

By BGonline / 09/11/2022 / 0 Comments

Mama, tata, zašto se niste razveli?

By BGonline / 04/11/2022 / 0 Comments

Život sa napadima panike

By BGonline / 06/11/2022 / 0 Comments

Da li antidepresivi utiču na povećanje kilaže, seksualno funkcionisanje i gubitak samopouzdanja?

By BGonline / 15/11/2022 / 0 Comments

Život u doba narcisoidnosti, arogantnosti i toksičnosti

By BGonline / 20/11/2022 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kako napredovati iz dana u dan? „Ne ide mi matematika“,…

You cannot copy content of this page