BG online

Hrana & Recepti

Niskokalorična vegan torta

Za sve koji žele da se hrane zdravo jedu slatkiše od kojih se neće ugojiti ova torta je pravi izbor.
Sastojci:
Za koru:
• 50 gr.ekspandirane kinoe ( možete je kupiti u prodavnici zdrave hrane) ili ekspandirane riže
• 200 gr.svežih urmi
• 50 gr. kokosovog ulja
• 200 gr. kokosovog mleka ( tečnost iz konzerve koja je ukupno 400 ml)
Za čokoladnu glazuru :
• Oko 120 gr.ili koliko vam tačno izađe čvrste kokosove mase iz konzerve kokosovog mleka
• 50 gr.kakao praha
• 30 gr.meda
Priprema čokoladne glazure:
Tvrdu masu koju ste izvadili iz prethodno dobro ohlađene konzerve kokosovog mleka stavite u neku posudicu koju možete da grejete, dodajte med i kakao i na blagoj vatri zagrejte dok se sve ne istopi i dobije gladak čokoladni krem.
Priprema kore:
Blendirajte kokosovo mleko, odnosno tečnost, kokosovo ulje i urme dok ne dobijete gladak krem. Ekspandiranu kinou stavite u formu za tortu sa padajućim dnom. Prelijite dobijenim kremom iz blendera i dobro izmesajte. Dobro poravnajte koru. Odozgo prelijite čokoladnim kremom, pospite kokosovim brašnom i listićima badema, ostavite u frizideru da se stegne bar nekoliko sati, najbolje celu noć.

Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Mesto snimanja: Hotel Crowne Plaza Beograd

Recepti Daniele Boracheve:
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Ćuftice od tikvica
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Dosta se piše, čuje i priča o opraštanju i to…

You cannot copy content of this page