BG online

Vesti

Knjige koje inspirišu na promenu i na rad na sebi

Advaita – udruženje za celovitost zdravlja nastupiće na Međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu od 21. do 29. oktobra 2023. Pored homeopatske bogate literature na štandu Advaite 4030 u Hali 4. Beogradskog sajma naći ćete knjige Aleksandra Lovena, jednog od najistaknutijih pedstavnika svremene psihologije koji je svojim radom i saznanjima definisao čoveka 20. veka i svojom metodom ponudio isceljenje i pronalazak životne radosti.

Loven, kao duhovni naslednik rada Vilhelma Rajha usavršio je metodologiju očitavanje ljudske psihe na telu. Kasnije je taj metod objasnio u svom najznačajnijem delu „Bioenergetika – jedinstvo psihe i tela.“ Dubokim razumevanjem i laganim stilom pisanja približio je visoku nauku kojom se bavio čovekom. Svojim radom postavio je temelje za dalja istraživanja u oblasti naučne bioenergetike.

Strah od života je prema Lovenu njegova najvažnija knjiga u kojoj prikazuje i analizira probolmatiku unutar porodočne dinamike. Sa te tačke gledište moguće je razumeti mnoge savremne pojave kao što su povećan broj samaca, razvoda brakova, LGBT osoba i mnogih drugih. On objašnjava na kojoj osnovi je moguće graditi vizije i stratgije poboljšanja zdravlja pojedinca i društva u celini.

Depresija i telo je knjiga koja govori o depresiji kao fizičkom oboljenju koje bi trebalo razumeti u okvirima energetske dinamike tela nezanemarujući psihološki aspekt. Ova knjiga je prirodni nastavak knjige Strah od života i razmatra teme vere i stvarnosti u doživljaju pojedinca.

Govor tela za razliku od mnogih knjiga identičnog naslova koje opisuju značenje ljudskih gestova objašnjava ljudsku prirodu iz ugla bioenergetike u kojoj su psiha i telo nerazdvojni. Govori i o različitim ljudskim karakterima, tajnama tela i telesnim energijama, o strukturi i dinamici psihe kodirane u telu. Knjiga može biti korisna za psihologe, medicinsko osoblje, iselitelje i terapeute, kao i za svakog ko želi da razume ljudski rod i sebe.

Zadovoljstvo je povezano sa kreativnim samoizražavanjem, tvrdi i pokazuje Loven u ovoj knjizi! On daje doprinos razumevanju zdravlja i ljudskog života kroz pomirenje uma i tela. Zadovoljstvo se posmatra kao iskustvo tela i pokazuje da ne postoji čisto mentalno zadovoljstvo. Danas su se mnogi zaglavili u borbi za moć uživajući lažno zadovoljstvo koje moć donosi i udaljavajući se od sopstvene prirode i nanoseći štetu sebi i svom zdravlju. Otuđenje od sopstvene prirode predstavlja izvor bolesti i raznih drugih problema.

 

SHOP

Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

Nezadovoljstvo sobom je navika

By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
„Kada uđe u menopauzu, većina žena se oseti manje vrednom…

You cannot copy content of this page