Prva asocijacija na burek su pekara i mnogo masti. Pošto volim da nezdravu hranu transformišem u neku bolju verziju ovaj recept će to i pokazati.
Sastojci:
* 4 velika jaja
* 150 gr.sira (izmrvljenog)
* 80 gr. bademovog proteina (može pirinčani)
* 2 sup.kašike ulja avokada (može i maslinovo)
* malo jogurta
* 1 kaf.kašičica psilijum ljuspica, 1 kaf. kašičica praška za pecivo, so, začin (ja stavljam malo kurkume)
Priprema:
Umutite jaja sa svim začinima. Dodajte protein. Ako vam je smesa gusta sipajte malo jogurta. Dodajte izmrvljen sir. Na tiganju na koji ste zagrejali ulje prespite smesu i poravnajte. Smanjite ringlu na srednju temperaturu i pecite ispod poklopca nekoliko minuta. Kad se zapeče pomoću tanjira okrenite na drugu stranu. Pecite još par minuta i vas express burek je spreman. Preukusan, proteinski i ne goji.
Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Mesto snimanja: Hotel Crowne Plaza Beograd
Recepti Daniele Boracheve:
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Ćuftice od tikvica
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokalorična vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji