Od pirinčanog brašna možete da napravite vrlo ukusna peciva bez glutena. Pirinčano brašno je brašno bez glutena, a pri tom ima sličan ukus kao i belo brašno, a mnogo je zdravije i nutritivno vrednije.
Sastojci:
* 2 jaja
* 40 gr. pirinčanog brašna + 1 mala kašika psilijum ljuspica
* 30 gr. sitnog sira
* 40 gr. belog kravljeg sira
* 60 gr. kisele pavlake
* 1/2 kašičice sode bikarbone
Od ove količine dobićete 4 velika mafina.
Priprema:
Umutite mikserom jaja, pavlaku i sitan sir. Dodajte sodu bikarbonu, brašno i psilijum ljuspice. Na kraju izmrvljeni kravlji sir. Prespite u silikonske kalupe za mafine i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170C dok ne porumene.
Ovo je sve. Vrlo brzo i lako, zar ne?!
Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Aksesoar: @sofadizajn
Mesto snimanja: Hotel Crowne Plaza Beograd
Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva
Recepti Daniele Boracheve:
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Ćuftice od tikvica
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokalorična vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji
Intervju sa Danielom Boračevom:
© by BGonline. All rights reserved