BG online

DOM & HEDONIZAM

Kako urediti kancelariju direktora i unaprediti poslovanje?

LIDERI SU UVEK NA VRHU I NIKAD NE SEDE IZA VRATA

Pozicija na kojoj se nalazi kancelarija generalnog direktora firme uvek mora biti pažljivo odabrana budući da su njena pozicija i uređenje od velikog značaja za uspeh poslovanja. Feng shui stručnjak Sandra Drinčić kaže da se za direktora bira kancelarija koja se nalazi dijagonalno od glavnih vrata, a ako je reč o zgradi sa nekoliko spratova koju koristi samo jedna kompanija, u tom slučaju ključni ljudi koji vode firmu treba da koriste prostor na poslednjem spratu (kancelarije bez kosina).
-Pravilo kaže da „ko gore sedi-on i vlada“- dodaje Sandra Drinčić i napominje da radni sto treba da se nalazi dijagonalno u odnosu na ulazna vrata u direktorovu kancelariju. –Takođe, nikako nije poželjno da sedi iza ulaznih vrata jer tako energija neće moći da dođe do osobe, pa samim tim ni novac, ni mogućnosti. Pozicija radnog stola treba da je takva da se iza leđa direktora nalazi zid. Postavljanjem na taj zid slike planine koja nema sneg, vodu i oštre vrhove još više ćete učvrstiti njegovu poziciju- otkriva Sandra Drinčić.

Klimava kvaka- klimav posao

Kvaka na vratima uvek treba da je ispravna. Sandra podseća da mnoge firme ne obraćaju pažnju na ove sitnice (to su samo sitnice iz nihovog ugla) i kaže da su to ključne metafizičke stvari koje treba iskontrolisati.
-Ako je kvaka na vratima generalnog direktora rasklimana i njegov posao može da bude takav. Takođe, može usled toga imati bolove u laktu jedne ruke. Vrata kancelarije treba da se otvaraju pod uglom od 90 stepeni. Iza njih ne sme da se nalazi ništa što onemogućava njihovo kompletno otvaranje.(čiviluk i sl.) – dodaje Sandra Drinčić.

Saksijske biljke  za veći rast i napredak

Ako se prozor nalazi preko puta ulaznih vrata u kancelariju, Sandra kaže da obavezno treba postaviti malo veću dekoraciju na pultu ispred prozora ili orhideju u saksiji.
-Tako ćete sprečiti odlazak energije kroz prozor (linija vrata-prozor)- kaže Sandra Drinčić. – Biljke koje se nalaze u kancelariji pojačavaju energiju rasta i napretka, a orhideje unose harmoniju. Slike na zidu ili posteri u kancelariji treba da predstavljaju cilj budućih projekata generalnog direktora. Ako pogled iz kancelarije nije lep već se vide na primer bolnica, vatrogasci, gradiliste i sl. treba postaviti na prozor viseće ukrasne kristale i time razbiti negativnosti koje se vide spolja.

 

Zen bašta

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ponekad nam život izmakne iz ruku, a nenadani događaji poput…

You cannot copy content of this page