fbpx

BG online

Vesti

Čitajte poruke koje vam život šalje

Pun novčanik i skupa kola postaju nevažni, sad smo svi isti

Jutros, čim sam se probudila, otvorila sam širom prozor, zahvalila se Bogu što sam živa, zdrava i što me ništa ne boli, prebrisala kuhinju rastvorom jabukovog sirćeta i morske soli, okadila kuću, istuširala se, oprala kosu, stavila karmin i obukla lepu, meknu, belu trenerku.
Čitam ovih dana knjigu “Božiji kod” koja me je navela na razmišljanje o tome koliko čovek kao razumno biće svojom zlobom i ljubomorom truje i uništava prirodu i šta sve radi u ime materijalnih stvari zaboravljajući da je on jedinstvo tela i duše.
Došlo je vreme da preispitamo sebe, oprostimo sebi, životu i svetu što nismo savršeni. Bog ne kažnjava, već mi sami to radimo sebi.
Spašće nas od svega ono što imamo u sebi, ali i to samo ako ono najbolje što imate izvučemo na površinu. Uspećete ako u sebi imate ljubavi, saosećanja, razumevanje i nadu.
Čitajte poruke koje vam šalje život. Pokušajte da kontrolišete strah jer on je suprotnost od ljubavi. Pored vode, vatre, vazduha i zemlje ljubav je 5.element života, jezik života i putokaz koji donosi mir u dušu i ljubav u srce.

Sve što imam je u Italiji

Moja ćerka Ana, unuk Luka i zet Andrea žive u Italiji. Sve što imam je tamo. Čujem se sa mojom Anom tri puta dnevno. Ona je, kao i ja optimista, pa ne razgovaramo o problemima, već pitamo jedna drugu “Kako si?” i konstatujemo da će sve to jednog dana proći.
Sve ovo što se dešava vodi ka novom poretku u društvu jer smo se suviše materijalizovali i zaboravili da imamo dušu, ali ja verujem u moju lepu zemlju Srbiju. Mi dušu imamo, hajde da je pokažemo!
Ja sam bila u Srbiji i kad su na nas bombe padale. Ana me je tad zvala da dođem kod nje u Italiju, ali sam odlučila da ostanem. Sve ovo što se danas događa će poslati lekciju onima kojima su najvažniji pun stomak i pun novčanik, skupa kola i satovi. Sad su sve te stvari potpuno nevažne. Sad smo svi isti.
Promeniće se misli ljudi.
Gde možemo sad da trčimo?
Ogromna je to poruka čovečanstvu.
Treba da svima poželimo dobro.
Život nisu materijalne stvari. Potrudite se da u miru sa sobom izbacite iz sebe zavist, mržnju, ljubomoru. Pitajte nekog kako je, recite mu da mislite na njega, otvorite prostor svoje duše za neke druge stvari.

Ruška Jakić
Foto: Dario Konstantinović
Mesto snimanja: Compass River City

Kako sam izgradila divan odnos sa majkom

Ruška Jakić odavno ima status urbane legende Beograda. Popularna, uspešna i svoja, Ruška Jakić je tv lice, ali i srpska Lujza Hej, žena koja živi u skladu sa filozofijom najpoznatijeg motivacionog govornika sveta. Udavala se nekoliko puta, bila obožavana i voljena, a danas kaže da i posle svega voli sve svoje muževe. Mama je Ane Nadeždić, trenera ličnog razvoja, baka dečaka Luke, ali i veoma aktivna žena koja raširenih ruku korača u susret svojim snovima, planovima i idejama.

Tekstovi Ruške Jakić:
Kako sam oprostila sve prevare i izdaje…
Kako zadržati muža?
Spremna za četvrti brak
Glasam za ljubav, ali nek se nekretnine vode na mene
Kako izgleda život zadovoljne žene?
Šta se dešava kad žena muškarcu kaže “NE”?
Izujte papuče, skinite papilotne i prihvatite da vam se muž neće vratiti jer život nema reprizu
Za većinu mojih razvoda bila sam kriva JA
Četiri gorke pilule koje treba popiti pred ulazak u brak
Zašto smo odustali od ljubavi?
Zašto treba bežati od prevarenog muškarca?
Kako sam preživela prevaru bivšeg muža…
Gde su su nestali romantika i ljubav?
Lekcije za život Ruške Jakić

Pročitajte intervju sa Ruškom Jakić:

Umeće i lakoća življenja Ruške Jakić

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ne osuđujte sebe već svoje greške Jedan od najpopularnijih autora…
error: