BG online

Intervjui

Zašto treba bežati od prevarenog muškarca? (Ruška Jakić)

NE OKREĆITE LEĐA LJUBAVI

Muškarci koji nemaju moć i harizmu teško prihvataju uspešnu ženu. Ko je uspešan čovek? Svakako to nije onaj što se samo pojavljuje na televiziji, za to je potrebno mnoooogo više.
Za mene je moćan muškarac onaj kojem moj uspeh na bilo kom životnom polju neće smetati. Ali, na žalost, uspeh se ne prašta.
Ja sam sasvim obična žena i imam 1001 problem. Perem prozore, kuvam ručak, imam majstore po kući, ali ne dozvoljavam da se to na meni vidi. Sa svim tim problemima ujutro ustanem, istuširam se, operem kosu i krenem na pijacu kao da je sve sasvim ok.
Dugo vremena sam se borila za to da budem slobodna, a to znači da me niko ne ugrožava, da mi niko ne postavlja zahteve, ali i da moja sloboda ne ugrožava druge. Sloboda znači imati veru u ljubav, ne proveravati nekog, da mogu otići negde tri dana, a da čovek mog života ne misli da sam ga tamo prevarila.

Ranjena zver

Sloboda je retka. Treba s vremena na vreme biti sam sa sobom, a od prevarenog muškarca treba bežati glavom bez obzira. Znam nekoliko slučajeva takvih tipova. Nakon prevare u njima ostane dubok bol i strah da će ponovo biti prevareni. Ranjena zver… Takvi su za izbegavanje.
Istina je da niko ne želi da bude sam.
Treba verovati u ljubav koja je sama po sebi nagrada. Vidim da ljudi nemaju vremena da se zaljube, jure okolo i brzo žive, a ljubav traži vreme. Brzi život je doneo otuđenost.
Ljubav često traže na pogrešnom mestu, odgovore na neka ozbiljna pitanja u rijalitijima, a tamo opet nekog “moćnog muškarca” koji će im pokloni sat ili auto, ne znajući da je moćan onaj muškarac koji ima intelekt, emocije i ume da voli.

Ljubav je davanje

Da, mnogi se plaše da pokažu emocije. Problem novih generacija je u tome što samo nešto traže vođeni parolom “uzmi sve što ti život pruža” tražeći sigurnost… a ljubav je ipak davanje.
Mnogi su odustali od ljubavi i sad traže neki svoj mir, ne želeći da dele život s nekim. Ja mislim da su to samo izgovori. Baš tad, kad ti deca odrastu i krenu svojim putem vreme je da uživate. Tad ste spremni da dajete. Posle pedesete žene znaju šta žele i umeju da pruže drugima mnogo toga, dok muškarci sebe pokušavaju u tom dobu da dokažu na drugačiji način.

Vaša Ruška
Foto: Sanja Rajković

Ruška Jakić odavno ima status urbane legende Beograda. Popularna, uspešna i svoja, Ruška Jakić je tv lice, ali i srpska Lujza Hej, žena koja živi u skladu sa filozofijom najpoznatijeg motivacionog govornika sveta. Udavala se nekoliko puta, bila obožavana i voljena, a danas kaže da i posle svega voli sve svoje muževe. Mama je Ane Nadeždić, trenera ličnog razvoja, baka dečaka Luke, ali i veoma aktivna žena koja raširenih ruku korača u susret svojim snovima, planovima i idejama.

Tekstovi Ruške Jakić:
Kako izgleda život zadovoljne žene?
Za većinu mojih razvoda bila sam kriva JA (Ruška Jakić)
Četiri gorke pilule koje treba popiti pred ulazak u brak
Zašto smo odustali od ljubavi?
Kako sam preživela prevaru bivšeg muža…
Gde su su nestali romantika i ljubav?
Lekcije za život Ruške Jakić

Pročitajte intervju sa Ruškom Jakić:

Umeće i lakoća življenja Ruške Jakić

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Miks začina koji možete sami da napravite na najlepši način…

You cannot copy content of this page