BG online

Intervjui

Za većinu mojih razvoda bila sam kriva JA (Ruška Jakić)

SVAKI KRAJ JE NOVI POČETAK

Neki kažu da razvod predstavlja “malu smrt” i da je jedino smrt supružnika stresnija od tog događaja. Da je to istina, ja bih bila odavno mrtva. Meni nikad nije bilo teško zbog razvoda jer sam iz onog filma u kojem ljubav ne podrazumeva reč “ako”… “volecu te AKO”.
Kad sam prestala da volim čoveka s kojim sam bila, ja sam se razvodila. Nikad to za mene nije bila smrt već novi početak. Iz svakog braka sam izašla sa ponekom naučenom lekcijom, a sve svoje muževe sam volela.. dok sam ih volela. Nikad ništa ružno nisam o njima rekla jer su bili deo mog života.
Nemojte nikad pljuvati po bivšima!
Za većinu mojih razvoda sam ja bila kriva. Mi smo inače prvaci sveta u tome da krivimo druge za svoje neuspehe. Ako on nije bio za mene, onda sam shvatila da nisam ni ja bila za njega. On je bio moj izbor i uvela sam ga u svet kojem ne pripada. E… to je ljubav…
Patnja jeste emocija, a i suze su ok. Desi se da i ja hiljadu puta zaplačem i imam neke svoje trenutke, ali onda kažem sebi “Ooooooo, zakucala je na vrata ona stara Ruška Jakić” i kad shvatim poruku, otvorim vrata i kažem da ta Ruška više tu ne stanuje, da je novi dan i novi početak.
Nije smrt kad nekog prestaneš da voliš i razvedeš se, već je to početak novog života, a iz svega što se dogodilo treba izvući poruku. Ipak, jednu poruku nisam naučila, a to je da ne praštam prevaru. I dalje sam sigurna da je nikad ne bih oprostila, a moj četvrti brak bi trajao onoliko koliko dugo ga budem volela.
Mnogi kažu da treba preći preko prevare, ali ja ne bih nikad to uradila i nikad ne bih ostala s čovekom u ime materijalnih stvari već samo u ime ljubavi.

Ruška Jakić
Foto: Sanja Rajković

Ruška Jakić odavno ima status urbane legende Beograda. Popularna, uspešna i svoja, Ruška Jakić je tv lice, ali i srpska Lujza Hej, žena koja živi u skladu sa filozofijom najpoznatijeg motivacionog govornika sveta. Udavala se nekoliko puta, bila obožavana i voljena, a danas kaže da i posle svega voli sve svoje muževe. Mama je Ane Nadeždić, trenera ličnog razvoja, baka dečaka Luke, ali i veoma aktivna žena koja raširenih ruku korača u susret svojim snovima, planovima i idejama.

 

Umeće i lakoća življenja Ruške Jakić

Formule ljubavi – Zoran Milivojević

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Rešite sukobe i nesporazume na poslu, poboljšajte odnose u privatnom…

You cannot copy content of this page