fbpx

BG online

Enterijer

Biljka koja donosi mir, ljubav, sreću i harmoniju

Srećni bambus (lucky bamboo) je jedan od najpopularnijih “lekova” protiv negativne energije u domu. Ova biljka se može staviti čak i u kupatilo. Donosi mir, dobru energiju i smirenost pa se smatra idealnim poklonom za nekog koga volite. Za srećni bambus se vezuje staro kinesko verovanje da donosi sreću na različitim životnim poljima. Srećni bambus je naziv za biljku koju ćete pronaći u svakoj cvećari, ali to u stvari i nije bambus, već “dracena sanderiana”. Podseća na bambus svojim izgledom i osobinama poput izdržljivosti i prilagodljivosti. U Aziji se unosi u nov stambeni prostor jer pozitivno utiče na emocije ukućana i atmosferu u domu, kao i u poslovni prostor jer se veruje da donosi uspeh i napredak u karijeri.

Koliko stabljika srećnog bambusa nam je potrebno?

Veruje se da dve stabljike srećnog bambusa donose ljubav, tri stabljike obezbeđuju sreću, pet stabljika će vam doneti zdravlje,
osam stabljika je za one koji žele bogatstvo i devet stabljika će doneti sreću na svim poljima.
Srećni bambus ima minimalne zahteve kada je održavanje u pitanju. Drži se u vodi (u providnoj ili neprovidnoj saksiji), ali za razliku od ostalog rezanog cveća može na taj način da preživi nekoliko godina. Tu vodu vi trebalo menjati ili dolivati na svakih 10 dana do dve nedelje jer ova biljka brzo crpi hranljive materije i najbolje je da koristite odstajalu vodu, tako da oko 10-ak cm stabljike bude u vodi. Uspeva i na osvetljenom i zatamnjenom mestu. Voda u kojoj se drži bambus može da se dekoriše kamenčićima. Lucky bamboo se smatra najboljom feng shui biljkom koja u svom okruženju dovodi u ravnotežu prirodne elemente – vodu, zemlju, vatru, drvo i metal.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
SVAKI KRAJ JE NOVI POČETAK Neki kažu da razvod predstavlja…
error: