BG online

News

Zaposlite bake koje prave super kolače

Na novogodišnjem Beogradskom noćnom marketu na pijaci Bajloni, predstavljena je inicijativa za osnivanje poslastičarnice “Super Bake”. U ovoj poslastičarnici kolače bi po tradicionalnim receptima, spremale penzionerke kojima bi ovaj angažman kroz povremeni rad obezbedio dopunu penziji i šansu za aktivniji društeni život.
Predstavljanje  “Super Bake” poslastičarnice na Beogradskom noćnom marketu, organizovano je u cilju promovisanja trenutno aktuelnog prikupljanja sredstava za realizaciju ove ideje na internet platformi Indiegogo.
Cilj kampanje grupnog finansiranja je obezbeđivanje iznosa neophodnog za opremanje kuhinje ove autentične poslastičarnice. Kampanja traje do 31.decembra, a do ovog trenutka prikupljeno je 60% sredstava.
-Stariji ljudi su u našoj zemlji neretko isključeni iz društvenog života. Kad odete u penziju društvo vas na neki način otpiše. Istovremeno, veoma je teško realizovati projekte u oblasti preduzetništva koji imaju socijalni, humani karakter. Grupno finansiranje, to jest prikupljanje sredstava na specijalizovanim internet platformama, daje šansu za realizaciju takvih ideja, ali kod nas još nije dovoljno razvijeno i prepoznato. Koncept poslastičarnice  “Super Bake” svi komentarišu sa velikim simpatijama, ali moramo da uložimo jako puno truda da objasnimo ljudima kako da doniraju sredstva da bi ova ideja uspela- objasnio je Mario Milaković, inicijator ideje.
Kako možete pomoći Super Bakama možete pogledati na stranici na platformi indiegogo. Svaka donacija je bitna i može biti presudna za uspeh. Kampanja je vremenski ograničena do kraja decembra. Štand poslastičarnice Super Bake na Beogradskom noćnom marketu izazvao je puno pažnje. Decembarska zima nije sprečila pet “super baka” da na štand iznesu ne samo svoje kolače, već i osmehe.
-Priključila sam se projektu “Super Bake” jer, iako imam 68 godina, vodim aktivan život. Volim da pravim kolače i da se družim, a sve to ova ideja uključuje. Naravno, nije zanemarljiva ni ekonomska strana, zarada koja će dopuniti naše skromne penzije- kaže Svetlana Čonka, dugogodišnja penzionerka, ekonomista po profesiji, koja svakog dana sprema razne poslastice poput žerbo pite, kokos kocki, londonskih štanglice.

Da bi ova ideja uspela i bila realizovana potrebno je da podržite kampanju „Super Bake“ to možete uraditi klikom na: https://igg.me/at/superbake

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kiki Lesendrić i Piloti otvoriće svojim koncertom novu pivnicu „SubBeerni…