BG online

Intervjui

Kako izgleda život zadovoljne žene?

Od bivših muževa do gledanja u zvezde

“…Svako sam sebi kroji i sreću i nesreću…”

Svi znaju moju čuvenu rečenicu: “Nekad sam bila mlada i lepa sad sam samo lepa”, samo što ne kapiraju kad kažem da zahvaljujem Ruški Jakić za to što dobro izgledam. Ja sam žena koja je zadovoljna sobom i uvek sam bila takva. Otac mi je bio predratni diplomata, doktorirao je na Sorboni, govorio sedam jezika, bio u kraljevoj vladi. Prababa mi je bila dvorska dama na dvoru Natalije Obrenović. Ja svoje uspomene nosim u srcu i skupljanje materijalnih stvari nije moja opsesija. Nikad nisam izgovorila rečenicu “ja sam se žrtvovala” iako je bilo mnogo takvih trenutaka u mom životu. Kad sam ostala bez posla otvorila sam butik na Sajmu, nisam prebacivala nikom već sam uživala u tome znajući da radim pravu stvar. Mi smo nestrpljivi, a od dece uvek očekujemo da ispune ono što su roditelji smislili da oni budu. Ja svoju sreću često nađem u second hand prodavnicama. Obožavam da sebe usrećim jeftinim krpicama koje mi super stoje jer ih ja nosim, a ne nose one mene.

Moji rituali

Imam svoje rituale, a posebno jutarnje. Prvo kad ustanem operem kosu i vodim se Lujzinom rečenicom da voda nosi sve loše snove i slutnje. Sledi tuširanje, nanošenje neke mirišljave kreme na telo, nakon čega oblačim beli bade mantil. Otvorim terasu i kažem kako je divan dan, a drugarici koja mi se na telefon žali da pada kiša kažem da ponese kišobran. Kad sam imala operacju lakta, dve vanmaterične trudnoće ili kad sam se porađala 36 sati, ja sam uvek bila našminkana. Kad mi je lekar zamerio zbog toga pred svojim studentima tokom vizite ja sam mu rekla da sam to ja i da me neće ikad videti masnu i razdrljenu. Studenti su mi aplaudirali. Moje šminkanje ne traje dugo i istina je da nikad nenašminkana ne izlazim ni đubre da bacim. Kad se vratim kući uvek me čeka čista bela trenerka, a belu boju obožavam. Kad prođem pored ogledala kažem sebi “Kako dobro izgledaš”. Ne volim da pravim sedeljke u svojoj kući i volim svoj mir. U stanu mi je važno prostrano kupatilo i da imam terasu. Volim da uveče sednem na terasu, skuvm nes kafu i gledam u zvezde koje ne sijaju uzalud. Uvek kad gledam u nebo vidim tamo neku poruku.

Neću dedu pored sebe

Ja sam devojčica u odnosu na moje vršnjake. Pored mene ne može da bude neki čiča, ali i udvaraju mi se samo mladi ljudi. Sama sam, ali nisam usamljena. Ja ne bih mogla da budem s nekim da bih samo bila. Ja sam iz vremena nežnosti, a danas na žalost niko nikog ne gleda. Ljubav je svedena na “seks na eks”, buđenje sa strancem u noći je mnogima praksa, a ja sam srećna što sam imala moja tri muža, veze, avanture i što su pored mene bili ljudi koji su mi pružali nežnost i dodir. Sve što kažeš ružno o nekom je tvoja nesreća. Ja sam toiko zadovoljna sobom, nije mi žao zbog mojih udaja i razvoda i obožavam svoje muževe. Anin otac nije više živ, prvi muž Dejan Đurović mi rekao da sam kao devojče. Ja sam se udavala zato što sam volela i niko nije mogao da me spreči. Ja sam starinski vaspitana i mislim da je papir bitan. Zašto da detetu piše u krštenici da je vanbračno dete? Ljubav pokazujem i time što se udam, a kad prestanem da volim ja se razvedem.

Ljubomora i prevara

Nikad nisam prevarila svog muškarca, dok su mene muškarci varali. Imala sam milion udvarača, putovala sam po svetu, ali nikad nisam prevarila nikog. Prevara je i sama pomisao na to. Moj treći muž je bio jako ljubomoran, a na kraju je on mene prevario. Bila je to lampica koju nisam umela da pročitam. Zabranjivao mi je da idem kod frizera muškarca, znao je da me zove 25 puta dnevno da vidi gde sam. Ono što je on meni radio mislio je da mogu i ja njemu da uradim. Postoji upozorenje koje ljubav nosi samo ga treba pročitati. Užasna ljubomora je lampica koja je trebalo da mi se upali da bih shvatila zašto je ljubomoran.

Ruška Jakić
Foto: Sanja Rajković

Ruška Jakić odavno ima status urbane legende Beograda. Popularna, uspešna i svoja, Ruška Jakić je tv lice, ali i srpska Lujza Hej, žena koja živi u skladu sa filozofijom najpoznatijeg motivacionog govornika sveta. Udavala se nekoliko puta, bila obožavana i voljena, a danas kaže da i posle svega voli sve svoje muževe. Mama je Ane Nadeždić, trenera ličnog razvoja, baka dečaka Luke, ali i veoma aktivna žena koja raširenih ruku korača u susret svojim snovima, planovima i idejama.

Tekstovi Ruške Jakić:
Šta se dešava kad žena muškarcu kaže “NE”?
Izujte papuče, skinite papilotne i prihvatite da vam se muž neće vratiti jer život nema reprizu
Za većinu mojih razvoda bila sam kriva JA
Četiri gorke pilule koje treba popiti pred ulazak u brak
Zašto smo odustali od ljubavi?
Zašto treba bežati od prevarenog muškarca?
Kako sam preživela prevaru bivšeg muža…
Gde su su nestali romantika i ljubav?
Lekcije za život Ruške Jakić

Pročitajte intervju sa Ruškom Jakić:

Umeće i lakoća življenja Ruške Jakić

Formule ljubavi – Zoran Milivojević

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Naučite šta (ne)prija vašem organizmu Ako ste sumnjali u to…

You cannot copy content of this page