BG online

ZDRAVLJE

Korišćenjem krema sa faktorom 50+ nećete pocrneti

Pametno sunčanje čuva zdravlje

Lepota je nekad podrazumevala svetlu put, zaštićenu od negativnih efekata izlaganja suncu, a preporuka pred leto 2018. je da se koži pruži maksimalna nega i zaštita. Sunčanjem se lepoti, čak i zdravlju može naneti velika šteta pa je tako veoma važno imati što više informacija o tome šta svaka savremena žena i muškarac mogu da preduzmu kako ne bi dospeli u rizičnu grupu. Nada Miletić Nevajda, predstavnik Eucerin Srbija preporučuje Eucerin Antiage Fluid za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50, koji pruža zaštitu od fotostarenja kože i istovremeno, zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, umanjuje postojeće znakove starenja, kao i Eucerin Antiage tonirane kreme za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50+, koje pored ovih efekata i trenutno ujednačavaju ten.
-Po evropskoj regulativi najviši faktor zaštite od sunca je 50 plus, a preparat koji je deklarisan kao 50 plus kad se adekvatno nanese na kožu, štiti je od 98% sunčevih zraka, dok onih 2% zraka koje uđu u kožu mogu da izazovu oksidativni stres i zato se dodatno koriste antioksidantivni preparati. Zbog svega toga je bitno da preparati koje leti koristimo imaju filtere uvb i uva, ali i antioksidanse koji će direktno štititi kožu. U svim Eucerin prepoaratima oni se nalaze.
Kad je sunce “najopasnije”, pitanje je o kojem se polemiše tokom poslednjih godina više nego ikad.
-To između ostalog zavisi i od nadmorske visine, geografske širine i doba godine. Dermatolozi kažu da je to za naše predele od 10h do 17h u letnjim mesecima i tad se direktno ne treba izlagati suncu. Na planini se obavezno koristi zaštita 50 plus uz obavezno ponavljanje nanošenja zbog znojenja i nakon brisanja peškirom. Iako su Eucerin preparati vodootporni, neki čak i ekstra vodootporni, ipak se deo kreme spere s kože ili ukloni brisanjem peskirom, pa tako nakon takvih situacija i izlaska iz vode neophodno je opet naneti preparat- napominje Nada Miletić Nevajda, a na pitanje da li je tačno da oni koji koriste kreme sa zaštitnim faktorom 50 plus neće pocrneti odgovara na potvrdno ali i preporučuje tonirane Eucerin kreme koje sasvim lepo zamenjuju preplanuli ten.

B.Gajić

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Došao sam u Beograd sa 250 maraka u džepu... Na…

You cannot copy content of this page