BG online

Intervjui

Četiri gorke pilule koje treba popiti pred ulazak u brak

Pre nego se zakune na večnu ljubav i obeća da će “voleti sve dok ih smrt ne rastavi”, svako treba da proguta nekoliko gorkih pilula. Moja preporuka onima koji ulaze u najlepšu stvar na svetu koja se zove brak je da obavezno to urade.
Prva je pilula koju progutate kad se zakunete da nikad nećete poželeti da menjate osobu koju ste izabrali za bračnog partnera. Velika greška koju prave mnoge žene je ideja da menjaju svog muškarca po svom modelu. Moja poruka njima je da zaborave na ideju da ga menjaju i puste ga da bude ono što jeste, jer su ga takvog i zavolele.
Druga pilula koju treba progutati je da donesete odluku da neće ljubav trajati večno i da toga ima samo u Markesovom romanu “Ljubav u doba kolere”, kad su on i ona plovili brodom 30 godina. Ona ga je pitala “Dokle?”, a on je rekao “Zauvek”. To “zauvek” treba zaboraviti i truditi se da veza traje što duže. Iluzija “za ceo život” je bila aktuelna u vreme naših baka i mama.
Treća pilula koju sam i ja progutala, ali mi nije pomogla jer sam se tri put razvela tiče se jakih i uspešnih žena koje muškarci uglavnom ne vole. U stvari, vole ih u početku, ali vremenom počinju da im smetaju. Jaka i uspešna žena smeta mnogim muškarcima, ali pošto dolazi vreme žena, moraće ipak da uhvate korak sa moćnom ženom. Ona može sve: da rađa decu, da ima karijeru, da pere prozore, pravi sarmu…
Četvrta pilula se odnosi na žene izvesnih godina koje su zaboravile da postoji ljubav. Ja tvrdim da carice nikad ne stare. Nikad ne treba reći da je prestalo vreme za ljubav. Moja teorija kaže da je život predamnom i da će se sigurno pojaviti moja druga polovina ako mu ja to budem to dozvolila. Poručujem ženama da nikad ne odustanu od ljubavi. Balkanski muškarac ženu koja je prešla pedesetu više ne smatra ženom, ali ona je ta koja ume više da daje nego da uzima, rešila je svoje probleme, odgajila decu i itekako je spremna za ljubav.
Ovo je nekoliko gorkih pilula, a ostale uzmite ponekad kad ustanete iz kreveta, uz čašu vode. Uveče ćete shvatiti da li je i čemu pilula poslužila.

Voli vas Ruška Jakić
Foto: Sanja Rajković

Ruška Jakić odavno ima status urbane legende Beograda. Popularna, uspešna i svoja, Ruška Jakić je tv lice, ali i srpska Lujza Hej, žena koja živi u skladu sa filozofijom najpoznatijeg motivacionog govornika sveta. Udavala se nekoliko puta, bila obožavana i voljena, a danas kaže da i posle svega voli sve svoje muževe. Mama je Ane Nadeždić, trenera ličnog razvoja, baka dečaka Luke, ali i veoma aktivna žena koja raširenih ruku korača u susret svojim snovima, planovima i idejama.

Tekstovi Ruške Jakić:
Kako izgleda život zadovoljne žene?
Za većinu mojih razvoda bila sam kriva JA (Ruška Jakić)
Zašto smo odustali od ljubavi?
Zašto treba bežati od prevarenog muškarca?
Kako sam preživela prevaru bivšeg muža…
Gde su su nestali romantika i ljubav?
Lekcije za život Ruške Jakić

Pročitajte intervju sa Ruškom Jakić:

Umeće i lakoća življenja Ruške Jakić

Formule ljubavi – Zoran Milivojević

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
PRIČE SA ORJENTA ŽELJKE MIĆANOVIĆ MILJKOVIĆ Putovanja i odlasci na…

You cannot copy content of this page