BG online

Lični razvoj

Zrelost kao put ka mudrosti

NE MOŽETE BITI SREĆNI ZAUVEK JER ĆE SREĆA ONDA IZGUBITI SMISAO…(Osho)

„Slušaj svoje biće, neprestano daje putokaze, ono je tihi glasić. Ako se malo utišaš počećeš da pronalaziš svoj put. Budi osoba koja jesi. Nikad ne pokušavaj da budeš neko drugi i sazrećeš…„ (Osho, iz knjige „Zrelost, odgovornost da budeš ono što jesi“)

„Ljubav se ne može uništiti brakom.  Nju uništavaju oni koji ne umeju da vole. Ljubav se uništava zato što uopšte i nije bila ljubav već ste živeli u snu, a stvarnost uništava taj san. Ljubav je inače deo večnosti“- reči su čuvenog duhovnog učitelja Osho-a koje su se našle i u knjizi „Zrelost, odgovornost da budeš ono što jesi“.

Kako da rastemo u ljubavi?

Osho je tvrdio da je brak ogromna prilika da rastemo u ljubavi, o čemu je pisao i u ovoj knjizi.
-Ljubav nije ni strast, ni emocija, već duboko razumevanje da vas neko upotpunjuje i čini vas punim krugom.  Ljubav vam daje slobodu da budete ono što jeste- govorio je Osho koji je preminuo 1990., ali su ga njegove knjige nadživele, pa su i dalje među bestselerima širom sveta.
Roditelji koji ne poštuju svoju decu obavezno će im unistiti živote- upozorava Osho u knjizi „Zrelost“ u kojoj ima i snažnu poruku za roditelje: „Vaše poštovanje, ljubav i vasa zahvalnost „što si izabrao nas za roditelje“ biće nagrađeni dubljim poštovanjem, većom zahvalnošću i većom ljubavlju.

Ljubav ne trpi uslovljavanje

Kad volite neku osobu ne možete da je uslovljavate. Dajete joj slobodu i zaštitu, a davanjem slobode dozvoljavajući detetu da da bude ono što jeste, prihvatajući njegovu prirodu ma kuda ona vodila, stvarate dete koje će vas voleti i poštovati. Dete će zauvek nositi to divno sećanje u srcu i zbog zahvalnosti prema vama biće potpuno sigurno da to što je učinjeno za njega i on morada učini za sledeću generaciju.
Život je dijalektičan jedna je od teorija Osho-a koju je ovako objasnio:
-Ne možete da budete srećni zauvek inače će sreća izgubiti svaki značaj. Ne možete zauvek da živite u skladu inace nećete biti svesni sklada. Za skladom mora da sledi nesklad, za srecom nesreca. Svako zadovoljstvo ima sopstvenu bol i svaki bol ima sopstveno zadovoljstvo. Ako čovek ovo ne razume nepotrebno će patiti.
Osho je dao izuzetan doprinos nauci unutrašnjeg preobražaja i jedan je od najpoznatijih, ali i najprovokativnijih duhovnih učitelja 20.veka. Ova knjiga nudi savete o zrelosti kao putu ka mudrosti, veštini prevazilaženja umesto rešavanja problema i otkriva kako da se kriza srednjeg doba pretvori u kreativnu eksploziju. Osho ovom knjigom vraća suštini odrastanja koje je drugačije od samog starenja.

Cena knjige „Zrelost, odgovornost da budeš ono što jesi” je 720 dinara + PTT troškovi

Isporuka na teritoriji Srbije   © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Pre nego se zakune na večnu ljubav i obeća da…

  You cannot copy content of this page