BG online

Lični razvoj

Kako sam izgradila divan odnos sa majkom

Ljubav je pobedila nerazumevanje i konflikte

Odnos majke i deteta je stub psihološke stabilnosti osobe, ali samo ako osoba uspe da izleči i transformiše neizbežna nerazumevanja i konflikte.
Na fizičkom nivou majka je ona koja nosi budući život u svom telu, tamo gde se fizičko telo deteta formirà i raste. Ona je ta koja ga štiti, hrani i voli dok dete nije spremno da izađe na svetlost i suoči se sa okolinom. Ali i u tom trenutku i tokom narednih nekoliko godina ono ima potrebu za majkom, za njenom zaštitom i podrškom, za ljubavlju i ishranom.

Izvor duhovne i emocionalne hrane

Tokom prvih sedam godina života dete deli sa majkom i njene emocije, oseća ono što ona oseća i poistovećuje se sa njenim emocijama. A onda polako, od sedme godine na dalje postaje spremno za veću interakciju sa ocem i sa spoljašnjim svetom. Međutim, iako na fizičkom nivou dete ima sve manje potrebu za zaštitom, uloga majke u njenoj srži nikad ne prestaje. Ona je izvor duhovne i emocionalne hrane, ona je ta koja daje ljubav, primer ženske energije. Na duhovnom nivou majka je odgovorna za interakciju ženske energije sa muškom i pravilnog razvoja magnetnog polariteta.

Duša nije slučajno izabrala baš te roditelje…

Tokom rasta i razvoja svakog od nas neminovno dolazi do konflikta i nerazumevanja sa majkom. To se dešava jer ljudi zaborave na svoju duhovnu prirodu i na to da je duša izabrala baš te roditelje da bi mogla da se razvija, da voli i da uči. Definitivno razrešavanje konflikta sa majkom može da se dogodi samo u slučaju duhovne samospoznaje i povezivanja. Kako? Optuživanje postupaka majke, nerazumevanje i nesporazumi su opasna delovanja ega. Ego ne poznaje ljubav i ne vidi dobru nameru u ponašanju, pogotovo ako je ponašanje majke u kontrastu sa očekivanjem deteta.

Moj odnos sa majkom danas

Osećam ljubav, povezanost, duboku zahvalnost za njeno postojanje u mom životu. Osećam potpuno prihvatanje nje kao osobe i divim se njenim kvalitetima. Lepo mi je da provodim vreme sa njom i da učim od nje i njenih iskustava.
Da li je uvek bilo tako? Nije!
Imali smo konfliktne periode i periode nerazumevanja. Nisam bila svesna da je podsvesno optužujem i prebacivala sam odgovornost na nju zbog mog nezadovoljstva. I to je trajalo sve dok nisam počela da radim na sebi i malo pomalo otkrivam istinu. A istina se sa sastoji u tome da je izvor naših nesporazuma bila moja pogrešna interpretacija njenih postupaka. Moj ego nije bio u stanju da oseti i vidi ljubav koja je uvek bila tu, kompletna i bezuslovna. Kad sam počela da gledam na naš odnos sa stanovišta duše, a ne sa stanovišta ega, sve se promenilo. Prihvatajući nju, prihvatila sam i sebe. Prihvatila sam duboko moje korene i samim tim dopustila da ljubav ponovo proteče, od nje do mene i suprotno. A kada se to desi, oseti se magična energija ljubavi koja je u stanju da preokrene pogled na sve, na sebe, na život i na druge.

S ljubavlju,
Ana Nadeždić, life coach
Foto: Dario Konstantinovič

 

Od emocionalnog haosa do mirne luke

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Besplatan novac za sve Zamislite svet u kojem  radite 15…

You cannot copy content of this page