BG online

Hrana & Recepti

Mozzarela pita za dijetalni doručak ili laganu večeru

Daniela Boračeva pored toga što je poznato tv lice izuzetno je kreativna i u kuhinji, a njene recepte prepisuju i prate svi oni koji žele da uživaju u ukusnoj hrani, a pri tom ne moraju da broje kalorije. Uskoro će biti objavljena njena knjiga “Moj manekenski kuvar” u kojem se pored skoro 100 recepata nalazi i recept za Mocarela pitu.
-U želji da jedem testo bez straha od gojenja, pravila sam različite eksperimente u kombinovanju i proučavanju namirnica. Tako sam otkrila da kokosovo brašno ima nizak procenat ugljenih hidrata i počela sam da ga dosta koristim u svojoj ishrani. Idealno je i za pravljenje slatkih i slanih peciva. Ovo je jedna fantastična pita koja je idealna za doručak ili večeru- kaže Daniela.

Sastojci:
* 5 jaja
* 300 gr.kiselog mleka (ja sam stavila podjednako kiselog mleka i kisele pavlake)
* 50 gr.putera
* 90 gr.kokosovog brasna (pomešala sam ga sa kokosovim proteinom)
* 200 gr.rendane ili usitnjene, u blenderu, mozzarele
* so, soda bikarbona, kurkuma ili neki začin koji obično koristite i volite, semenke golice i suncokreta

Priprema:
U kiselo mleko stavite sodu. Jaja i začine umutite dobro mikserom. Dodajte kokosovo brašno, promešajte dobro i ostavite 5 minuta dok brašno upije tečnost. Dodajte puter i usitnjenu mozzarelu. Prespite u odgovarajući pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pospite semenkama suncokreta i golice. Pecite u rerni na 170C u režimu ventilator oko 30 min. Ostavite da se malo prohladi i možete da je sečete.

Foto: Dario Konstantinović

Recepti Daniele Boracheve:
Čokoladni cheese cake bez šećera
Zdrave grickalice- domaći Bake Rolls
Slatkiš bez šećera sa crnom čokoladom i bananom
Mafini bez glutena
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Šta ćete staviti u tanjir često je podjednako važno kao…

You cannot copy content of this page