Malo kalorija, mnogo korisnih sastojaka
Ovo je recept za sve moderne domaćice koje nemaju vremena da provode sate u kuhinji. Ovako pripremljena gibanica na moj način može biti brza, a nutritivno vredna večera ili užina, a možete je jesti i za doručak.
Sastojci:
* 160 gr. spanaća
* 120 gr. kiselog mleka
* 250 gr. sitnog sira
* 50 gr. rendanog čedar sira
* 2 jaja
* 30 gr. lanenog brašna (snižava loš holesterol, nema glutena, pomaže pri mršavljenju tako što čisti creva od toksina)
* 1 kaf. kašičica psilijum ljuspica (može i bez njih, ali jako su korisne)
* 1 kaf. kašičica sode bikarbone i 1 kaf. kašičica kurkume
* 20 gr. putera
Priprema:
Spanać kratko prodinstajte na malo putera. Ostavite par minuta da se ohladi i iseckajte. Sodu sipajte u kiselo mleko. Jaja umutite sa kiselim mlekom i sitnim sirom. Dodajte rendani čedar i preostale sastojke. Promešajte da se dobro sjedini. Prelijte smesu u kalup za hleb koji je obložen papirom za pečenje. Pospite sirovim semenom suncokreta i golice i pecite na 180C do suve čačkalice.
Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Mesto snimanja: Hotel Crowne Plaza Beograd