fbpx

BG online

Lični razvoj

Priručnik za nesavršene žene

Život nije tako loš kad znaš da su i drugi u istom sosu

Žene između 35. i 55. godine su najzdravija, najbogatija, emocionalno najinteligentnija i digitalno najpismenija generacija žena u istoriji, kažu Anabel Rivkin i Emili Makmikan, autorke knjige „Ja sam okej! Pomagajte!, priručnika za nesavršene žene.
Srednje doba zvanično počinje s 35, mada se pretvaramo da je to s 55, kao što se pretvaramo da se menopauza dešava samo drugima i nije nešto za čim se žudi, zar ne?- konstatuju Anabel i Emili i dodaju da su žene u tim godinama žestoko odbacile svoje „srednje doba“ kao etiketu koja je postala čin samoprezira uz uverenje da svako može da teži tome da preraste sebe.
Otkačena zrelost i kriza srednjeg doba
Dosta vam je toga da vam drugi govore šta treba da radite? Anabel i Emili su čitaocima ponudile listu „20 stvari koje znate kad ste otkačeno zreli“:
1. Ništa se dobro ne događa u tri ujutro
2. Nikad ne kupuj najmanji broj u koji staješ
3. Svakome je potrebna terapija
4. Seda kosa je lepa, a sa sedim izrastkom izgledaš poremećeno
5. Vreme leti
6. Verovatno si pomalo alkoholičarka. Osim ako zaista nisi, u kom trenutku bi mogla da ostaviš piće?
7. Uvek si gladna
8. Ako odustaneš od tehnologije, odustala si od života. Ne radi to
9. Ko nema stare prijatelje, ima problem
10. Neverstvo ne znači nužno i da je gotovo. Znači prezir.
11. Nešto ti se kači za zube
12. Nešto uvek boli
13. A ti odmah misliš da je rak
14. Istovremeno znaš i mnogo i malo. Misliš da se to međusobno potire. Na čemu smo onda?
15. Dobar san je važniji od dobrog seksa
16. Moljci ti pokreću paniku. Čak i priča o njima.
17. Imaš 25 različitih biljnih čajeva. Nijedan od njih ti se mnogo ne dopada. Radije bi popila dijetalnu koka kolu. Ipak, verovatno nećeš.
18. Psovanje, je..ga, pomaže
19. Ovo je čas najgore gužve u životu, imamo mrlje, bore, verovatno i protezu
20. Ako treba da otkažeš, otkaži.
Seks bez obaveza
Dok muškarcima seks može biti stalno na umu, ženama je uvek u umu- tvrde autorke knjige „Ja sam skroz okej! Pomagajte!“(priručnik za nesavršene žene) uz objašnjenje da žene misle na seks duže i staloženije.
„Seksu bez obaveza treba pristupiti s oprezom. I nećeš znati šta misliš o njemu sve dok ne probaš. On ima dobrih strana- imaš seks i to ne onaj seks iz dužnosti, već seks koji zapravo želiš. Puka fizička želja za seksom ima svojih čari i može biti vrlo oslobađajuća. Ali, postoji nešto što komplikuje, a to je hormon oksitocin koje žene ispuštaju posle seksa i namenjen je ženskom osećanju poverenja i povezanosti. To sve komplikuje, pa i ako osetite povezanost sa osobom nakon neobaveznog seksa, to je normalno i naučno dokazano“- objašnjavaju Anabel Rivkin i Emili Makmikan.
Knjiga „Ja sam okej“ Pomagajte!“ nije priručnik o tome kako da živite i šta da radite, već je njena glavna poruka da nisu sve žene savršene i da je to okej, uz dodatak da život i nije tako loš kad znaš da su i drugi u istom sosu.
Autorke kažu da su u ovoj knjizi predstavile novi pogled na moć i potencijal duhovitih, digitalno pismenih i izuzetno nespokojnih žena.

Knjigu „Ja sam okej! Pomagajte!“ po ceni od 799 din+troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Dijeta 8 nedelja „Dijeta 8 nedelja“ je knjiga o šećeru…
  error: