BG online

Lični razvoj

Zašto se baš meni sve ovo dešava?

Život pod teretom teških emocija

Bilo je mnogo emocija tog dana koji su polaznici celodnevne radionice Ane Nadeždić (life coach & inspirational speaker) u beogradskom hotelu Argo proveli sa njom, prolazeći sve važne procese koji vode ka oslobađanju, opraštanju i nekom drugačijem životu i odnosu sa drugim ljudima.
Utisci polaznika radionice “Oprosti seti se ko si” koja je održana 2019.godine nedvosmisleno govore o tome koliko je važno proći tehnike opraštanja i vratiti se sebi: “Naučila sam i idem dalje sa učenjem o stanju duše, ego zamkama, kao i o oprostu i velikoj božanskoj ljubavi. Hvala Ani i divnim srodnim dušama na ovoj radionici samospoznaje Oprosti i seti se ko si” rekla je polaznica radionice Jasmina iz Beograda, dok je polaznica Tamara ovim rečima opisala svoje iskustvo: “Uz pomoć Aninih tehnika uspela sam da nađem ključ za rešenje mojih problema, da se vratim sebi i svojoj duši, da joj izgovorim “volim te”, kao i drugima oko mene. Podsetila nas je Ana na ono što smo zaboravili, a to je da je ljubav naš osnovni pokretač i suština naših odnosa”.
Kad je neko spreman da oprosti? 
-Vreme je da oprostimo onda kad osetimo da je teret emocija suviše težak, kada posmatramo svoj život i osećamo prazninu, kad imamo neostvarene želje, kad se pitamo: “Zašto se baš meni sve ovo dešava?” ili kad drugi gledaju na nas kao na osobu koja je uspela u životu, a mi se pitamo “Mora da postoji još nešto, da li je život samo ovo?”
Da li se opraštanje uči, kakav je to proces? 
-Svaka osoba nosi u dubini duše sećanje na opraštanje zato što je to deo naše božanske prirode, ali budući da je čovečanstvo zaboravilo ko je, ponekad mora i da to ponovo nauči. Proces opraštanja se sastoji od četiri stepena: 1) optuživanje- treba izbaciti iz sebe svu ozlojađenost 2) preuzimanje odgovornosti- gde postane jasno da je i ta osoba imala udela u stvaranju konflikta, 3) zahvalnost- bez obzira na to koliko je teška situacija, ona donosi dar i lekciju koja je neophodna za uspostavljanje sreće i ispunjenja u svim poljima života.4) ljubav preko koje se ponovo dolazi u ujedinjenje i integritet osobe koja je do tad bila fragmentirana, bukvalno rascepljena unutar sebe.
Kako izgleda celodnevna radionica posvećena opraštanju?
-Kroz moćne tehnike koje sam naučila tokom dugogodišnjeg rada na sebi, učenja i moje lične transformacije, ljudi imaju mogućnost da iskuse sebe kao duhovna bića i osete ljubav koja oni jesu, dok teoretski deo pojašnjava ko smo, čemu služi telo i svest i zašto smo ovde, šta je cilj našeg postojanja.
 Šta sve ljude sprečava da oproste i šta im donosi opraštanje? 
-Ponekad nisu spremni i to treba poštovati, a razlog tome je strah od nepoznatog. Međutim, opraštanje im donese, kad pravilno urade proces, veliku slobodu i lakoću, odlično zdravlje, kvalitet međuljudskih odnosa koji se iz korena promeni na bolje, zadovoljstvo na poslu i osećanje sreće i ispunjenja.

Od emocionalnog haosa do mirne luke

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Pravda za zonu komfora Sa obzirom da je u današnje…

You cannot copy content of this page