fbpx

BG online

Lični razvoj

Zašto se baš meni sve ovo dešava?

Život pod teretom teških emocija

Bilo je mnogo emocija tog dana koji su polaznici celodnevne radionice Ane Nadeždić (life coach & inspirational speaker) u beogradskom hotelu Argo proveli sa njom, prolazeći sve važne procese koji vode ka oslobađanju, opraštanju i nekom drugačijem životu i odnosu sa drugim ljudima.
Utisci polaznika radionice “Oprosti seti se ko si” koja je održana 2019.godine nedvosmisleno govore o tome koliko je važno proći tehnike opraštanja i vratiti se sebi: “Naučila sam i idem dalje sa učenjem o stanju duše, ego zamkama, kao i o oprostu i velikoj božanskoj ljubavi. Hvala Ani i divnim srodnim dušama na ovoj radionici samospoznaje Oprosti i seti se ko si” rekla je polaznica radionice Jasmina iz Beograda, dok je polaznica Tamara ovim rečima opisala svoje iskustvo: “Uz pomoć Aninih tehnika uspela sam da nađem ključ za rešenje mojih problema, da se vratim sebi i svojoj duši, da joj izgovorim “volim te”, kao i drugima oko mene. Podsetila nas je Ana na ono što smo zaboravili, a to je da je ljubav naš osnovni pokretač i suština naših odnosa”.
Kad je neko spreman da oprosti? 
-Vreme je da oprostimo onda kad osetimo da je teret emocija suviše težak, kada posmatramo svoj život i osećamo prazninu, kad imamo neostvarene želje, kad se pitamo: “Zašto se baš meni sve ovo dešava?” ili kad drugi gledaju na nas kao na osobu koja je uspela u životu, a mi se pitamo “Mora da postoji još nešto, da li je život samo ovo?”
Da li se opraštanje uči, kakav je to proces? 
-Svaka osoba nosi u dubini duše sećanje na opraštanje zato što je to deo naše božanske prirode, ali budući da je čovečanstvo zaboravilo ko je, ponekad mora i da to ponovo nauči. Proces opraštanja se sastoji od četiri stepena: 1) optuživanje- treba izbaciti iz sebe svu ozlojađenost 2) preuzimanje odgovornosti- gde postane jasno da je i ta osoba imala udela u stvaranju konflikta, 3) zahvalnost- bez obzira na to koliko je teška situacija, ona donosi dar i lekciju koja je neophodna za uspostavljanje sreće i ispunjenja u svim poljima života.4) ljubav preko koje se ponovo dolazi u ujedinjenje i integritet osobe koja je do tad bila fragmentirana, bukvalno rascepljena unutar sebe.
Kako izgleda celodnevna radionica posvećena opraštanju?
-Kroz moćne tehnike koje sam naučila tokom dugogodišnjeg rada na sebi, učenja i moje lične transformacije, ljudi imaju mogućnost da iskuse sebe kao duhovna bića i osete ljubav koja oni jesu, dok teoretski deo pojašnjava ko smo, čemu služi telo i svest i zašto smo ovde, šta je cilj našeg postojanja.
 Šta sve ljude sprečava da oproste i šta im donosi opraštanje? 
-Ponekad nisu spremni i to treba poštovati, a razlog tome je strah od nepoznatog. Međutim, opraštanje im donese, kad pravilno urade proces, veliku slobodu i lakoću, odlično zdravlje, kvalitet međuljudskih odnosa koji se iz korena promeni na bolje, zadovoljstvo na poslu i osećanje sreće i ispunjenja.

Od emocionalnog haosa do mirne luke

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Pravda za zonu komfora Sa obzirom da je u današnje…

You cannot copy content of this page