BG online

DOM & HEDONIZAM

Život i dom u prirodi

Ne plaćajte skupo svoje greške

Život van sistema Geri Kolins definiše kao stvaranje doma koji je samostalan i ne oslanja se na javne komunalne usluge poput električne energije, vode, odnošenja smeća, telekomunikacione veze… Većina takvih domova se nalazi u ruralnim područjima.
U svojoj knjizi „Živeti van sistema“ Geri Kolins detaljno objašnjava kako se stvara dom u tim uslovima, a čitaocima u uvodu knjige napominje da to ne podrazumeva da će živeti poput „pećinskog čoveka“, već da u tim okolnostima mogu i dalje imati telefon, internet vezu, moderan toalet, tuš, udoban i moderno opremljen dom, a pravilno planiranje je osnovni preduslov za to o čemu je pisao u knjizi „Život van sistema“.

Skupe greške

Možete živeti i „na pola van sistema“ i koristiti neke komunalne usluge- kaže autor ove knjige i preporučuje je svakome ko želi da pređe na moderan i udoban, a ipak sasvim ili delimično van sistemski način života. „Ako želite da živite samostalno, a da ipak uživate u modernoj udobnosti i telekomunikacijama ova knjiga će biti odličan izvor i nadam se da će vam pomoći da izbegnete mnoge skupe i frustrirajuće greške u svojoj van sistemskoj avanturi“- piše Geri Kolins. Kolins u knjizi ne govori o primitivnom životu van sistema, samodovoljnosti i onima koji se „pripremaju za opstanak“ i sticanje nekih veština koje bi im u tome pomogle.

Usporiti život

Ljudi koji žele da žive van sistema imaju želju da se izvuku iz brzog tempa života u gradu ili da uštede novac, a takav način života nudi neku vrstu nezavisnosti, mira, piše ovaj autor po čijem mišljenju je u svemu tome od velikog značaja mentalno i praktično planiranje svega, npr. prelaska iz velike kuće u malu vikendicu. Pisao je o važnosti istraživanja i planiranja, značaju legalne gradnje, zašto je važno promišljeno birati imanje, izbeći glavobolje oko izgradnje van sistemske kuće bez prekoračenja troškova, o prednosti i nedostacima gradnje po sistemu „uradi sam“, tome zašto su bolje male od sićušnih kuća, kako obezbediti moderne veze mobilne telefonije i interneta, kako zaštiti imanje od potencijalnih lopova, kako racionalizovati troškove…

Mir u zabačenoj vikendici

Sa čitaocima je podelio svoju ličnu priču jer je i sam nekad živeo u gradovima u SAD. Sad živi u zabačenoj vikendici sa pogledom na jezero, sluša zvuke prirode i čitaocima priželjkuje isti takav mir.
Odrastao je u siromašnoj porodici, a teški trenuci su ga, kako piše u knjizi, naučili da više ceni ono što ima. Danas smatra da život treba pojednostaviti o čemu piše u svojoj knjizi, ali i o tome kako naći van sistemsko imanje, zašto je važno biti strpljiv, značaju vode, bunarskoj vodi, skladištenju vode, razlici u filtriranju i prečišćavanju vode, septičkom sistemu, kako isplanirati toalet, poslovanje sa preduzimačima, razumevanju solarne, vetrovne, vodene i geotermalne opcije, telekomunikacijama, internetu i telefonu u tim uslovima, kao i o bezbednosti.

Knjigu “Živeti van sistema” po ceni od 1250 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  Ishrana u prirodi – Dr Borivoj Vračarić

  Stvaranje sreće u domu i životu

  Gde (ne)treba postavljati ogledala?

  I vi možete imati srećan dom

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  ROBIN ŠARMA (“SREĆNA PORODICA KALUĐERA KOJI JE PRODAO SVOJ FERARI”)…

  You cannot copy content of this page