BG online

ZDRAVLJE

Život bez lekova, bolesti i sa mnogo životne radosti Maje Volk

„Kako sam osvojila trajno zdravlje“ naziv je nove knjige Maje Volk koja je objavljena u izdanju BGonline-a. Promocija knjige koja se između ostalog bavi i detoksom uma, tela i duše koji je kako kaže Maja Volk neophodno proći na putu do trajnog zdravlja, održana je u srcu Beograda, na Terazijama, u hotelu Zepter.

Maja Volk (64) je dvostruki doktor nauka, do penzionisanja je radila kao profesor na Fakultetu dramskih umetnosti i do sad je objavila 20 knjiga. Njena velika strast je umetnost, a na ovim prostorima je godinama poznata i kao promoter zdravog života.
Pre više od 14 godina dijagnostikovan joj je karcinom grla. Nakon prvobitnog šoka, operacije i saznanja da joj je, kako kaže „istekao rok trajanja“, odlučila je da se posveti sebi i svemu onome što može da joj pomogne na putu ozdravljenja. Tad je započelo njeno putovanje stazama ličnog razvoja, spoznaje sebe, rada na osećanjima, ali i promeni ishrane. Od tad se hrani biljnom sirovom hranom, promenila je životne prioritete i kaže da je osvojila trajno zdravlje, odnosno da živi bez lekova, bolesti i sa mnogo životne radosti.
Na promociji knjige „Kako sam osvojila trajno zdravlje“ u kojoj je podelila sa čitaocima sve svoje životne poraze i pobede, put od bolesti do ozdravljenja, brojna znanja koja je sticala na tom putu, svoje važne životne lekcije, ali i brojne recepte za ukusna jela pripremljena bez kuvanja, brašna, šećera i namirnica životinjskog porekla, izložila je i svoje umetničke slike.
„Godinama sam lutala i tragala za brojnim odgovorima i sve to pretočila u novu knjigu koju sam pisala za sve ljude- zdrave, mlade, stare, bolesne koji su samo trenutno bolesni. Zašto trenutno bolesni? Zato što je važno je da shvate da sve može da se promeni“- rekla je Maja Volk.
U knjizi „Kako sam osvojila trajno zdravlje“ svoj osvrt na sirovu ishranu i Majinu misiju zabeležio je dr Branimir Nestorović koji je na promociji rekao:
„Velika je hrabrost da se suočiš sa bolešću i da to podeliš sa drugima, kao što je i velika hrabrost da odbiješ klasičnu medicinu i kreneš svojim putem nakon zvanične medicine. Napisao sam knjižicu o karcinomu i ne mogu da kažem ljudima šta da rade, ali mogu da napišem i kažem šta bih ja radio na njihovom mestu i to se uglavnom ne poklapa sa zvaničnom medicinom. Tužno je da pacijenti koji se razbole o svojoj bolesti znaju više od mnogih lekara. Nadam se da će se promeniti situacija, a Majina knjiga je jedna ciklica u tom mozaiku.“
Posebno emotivan je bio trenutak kada se prisutnima obratio Majin sin Mihajlo Živković koji je u trenutku kad se razbolela imao 12 godina.
„Čast mi je da stojim pred vama i da vam predstavim čoveka koji mi je lično uzor i inspiracija, a imam sreću da je nazovem svojom majkom. Zajedno sa ocem dala mi je najveće bogatstvo koje smo sestre i ja mogli da dobijemo- naučili smo da vrednujemo ljude po karakteru i tome ko su, a ne po titulama. Predstavljamo danas osobu i majku koja meni znači sve. Imao sam 12 godina kada je sve počelo. Bio sam naivan, mlad, u pubertetu. Nisam imao svest o tome da sam mogao ostati bez majke u tom trenutku. Tek sa godinama iskustva, vremenom sam shvatio koliko je ozbiljna situacija i utoliko sam zahvalan tebi mama na požrtvovanosti, snazi, odluci, snazi da brineš o sebi jer tek kad volimo sebe možemo da volimo druge. Beskrajno sam zahvalan što stojim danas pred tobom živom i ovim ljudima i govorim o tome kako se osećam. Volim te i hvala.“- rekao je Mihajlo i pročitao odlomak iz Majine knjige u kojem ona podseća na to da su lekari u velikoj brizi za zdravlje ljudi zaboravili na duhovno stanje pacijenta…

„Volim bliskost, ljude, dobrotu i lepotu i kao svako biće zaslužujem poštovanje…Ja sam Maja Volk. Čovek.“

„Imao sam priliku da čujem kako se ljudima saopštava dijagnoza karcinoma. Niko im ne kaže šta ih očekuje u životu, niko ne razmišlja o tome koliko ste u stresu i koliko taj stres ubija. Drugi deo priče je taj što zanemarujemo metode lečenja koje znamo da su efikasne, od pre 100- 150 godina kada je bilo klinika i lekara koji su praktikovali lečenje sirovim voćem i povrćem“- podsetio je dr Nestorović.
O slikama Maje Volk govorio je njen mentor slikar Viorel Flora i dugogodišnji scenograf zrenjaninskog pozorišta koji je obeležio nedavno 50 godina rada.
„Moja deca su me pitala kad je objavljena knjiga „Kad si to napisala?“. Verovatno sam pisala noću, kad me niko ne gleda. Mihajlo, najmlađi od moje troje dece je na sirovoj ishrani. Posle 14 godina istraživanja, otkrivanja, iskustva, sad je sve što sam naučila na jednom mestu, da drugi ne moraju da lutaju i udaraju glavom u zid. Oduševljena sam i nekim dobrim preparatima poput Aliksira od aronije i kubanskog eliksira, a imala sam priliku da razgovaram sa lekarima sa Kube, upoznam se sa fantastičnim biljkama koje rastu na nemogućim mestima i koje su razvile neverovatne mogućnosti. Ja živim bez lekova, aspirina, pijem koralnu vodu, decu lečim vodom i sokovima, a posebno mi je drago što je došao na promociju dr Nedeljko iz Banja Luke. To je čovek koji mi je u trenutku kada ga još uvek nisam poznavala pomogao da odem u Peru. Zahvaljujem se urednici moje knjige koja me je stalno podsećala i kao bičem me terala da pišem. Danas sam srećna što je knjiga pred nama, pred vama. Neću biti fina i uvijena prema mesožderima. Najmoćnije životinje jedu biljke i svi znamo da nema anoreksičnih panda i slonova, ali ima lavova koji vare i po 3 dana.“- rekla je Maja Volk na promociji knjige i sa Saletom Vavićem koji ju je pratio na gitari zapevala i svirala neke omiljene pesme.
U knjizi „Kako sam osvojila trajno zdravlje“ dok piše o svojim najtežim danima Maja kaže da je nakon operacije grla učila da govori, a o pevanju je tada mogla samo da sanja. Izabravši da živi, uči i da se bori, ona je danas raspevana, nasmejana i zahvalna.
Goste svoje promocije poslužila je odabranim čajevima i ukusnim kolačima pripremljenim po njenoj recepturi- bez šećera, brašna, jaja, mleka, kuvanja i pečenja u kojima su uživali i dragi prijatelji BGonline- a Ruška Jakić i Ivan Milinković.

Foto: Dario Konstantinović i Saša Džambić


Knjige Maje Volk  “Kako sam osvojila trajno zdravlje” (cena 1650 dinara) i “Kako se voli život” (cena 1650 dinara) + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: 
   

  SHOP

  Vodič za upotrebu soka od celera

  By BGonline / 07/06/2024 / 0 Comments

  U kuhinji sa Majom Volk

  By BGonline / 05/06/2024 / 0 Comments

  Promenite svoj anksiozni mozak

  By BGonline / 27/05/2024 / 0 Comments

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 06/06/2024 / 0 Comments

  Medicina nema odgovore na sva pitanja

  By BGonline / 31/05/2024 / 0 Comments

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Zašto se neki raduju tuđoj nesreći? Knjiga “Zluradost, šandenfrojde: tamna…

  You cannot copy content of this page